Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Érkeznek a nyaralótulajdonosok a Balatonra
2021. már. 10. szerda | Balatonfenyves-Balatonmáriafürdő
Érkeznek a nyaralótulajdonosok a Balatonra
A Balaton körüli települések állandó lakosai nevében a Balatoni Szövetség elnöke szólalt fel az elmúlt napokban. Lombár Gábor aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a március nyolcadikától életbe lépett szigorítások következményeként elözönlik a Balatont a nyaralótulajdonosok. Úgy látja: ezzel alapjában nincs baj, ha a helyi lakosok ellátását ez nem veszélyezteti. Jelenleg a Balaton kereskedelmi leterheltsége - a nyárhoz képest 30-40 %-osnak mondható.

Egyelőre úgy tűnik, nincs nagy forgalom a Balaton mellett - Balatonfenyvesen legalábbis ez tapasztalható. A település központjában, a vasútállomással szemben található sétálóutca is csendes, az üzletek mindegyike zárva. Csupán a munkások szépítgetik a parkot. A Balaton parton egyelőre szinte senki nincs. Ez talán annak is köszönhető, hogy az időjárás nem igazán sétára csábító. Kurucz Józsefné Nagykanizsáról érkezett és egyelőre ő sem tapasztal nagy mozgást. Így fogalmaz: "Igazából annyit láttam csak, amikor lejöttem sétálni, hogy itt, a hátunk mögött lévő dobozba gyerekek... Inkább ők játszottak a szülőkkel, de úgy igazából tömeget nem. Tehát hétvégére páran jöttek csak le."

A Balatoni Szövetség elnöke attól tart, hogy a koronavírus-zárlat miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek az emberek a távolabbi városokból és a tóparti településeken kötnek ki. Bár itt egyelőre nem árasztották el a nyaralótulajdonosok a partot, de még csak a korlátozások elején járunk - sőt, előttünk van a hosszú hétvége. Lombár Gábor azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit és tartsák be a járványügyi szabályokat. Ez azért is fontos, mert Somogy megyében átlagon felül terhelt az egészségügyi ellátás. "Somogyban nagyon nehéz a helyzet. A megyei kórház és a többi nagyon terheltek. Az orvosaink a különféle fajta rendszerekben szintén. Főleg ugye most, hogy az injekciókat, oltásokat kell adniuk és ezzel is el vannak foglalva. Úgyhogy azt kérem, hogy mindenki gondolja végig, mielőtt dönt amellett, hogy lejön a Balatonra. Ismételten kihangsúlyozom: nagyon szívesen látjuk, de ezeket a lehetőségeket számba kell venni" - teszi hozzá.

Balatonmáriafürdőn is csendes a tó partja, itt is csak a munkások készülődnek a nyári szezonra. Az erős és hideg szélben nyilván nem sokan látogatják a strandot. Nincsenek tömegek egyelőre az utcákon, és az üzletek előtt sincsenek sorok. Nyilván ez az állapot sokat változhat az elkövetkezendő napokban. Ez a bolt a település központjában található és kis mérete ellenére láthatóan felkészülten várja az esetlegesen megnövekvő forgalmat. Vári Zsuzsanna üzlettulajdonos így látja: "Nem tapasztalom a forgalom növekedését az első hullám azonos időszakához képest. Én úgy érzem, hogy teljesen higgadtan, korrektül viselik az emberek ezeket az új szabályozásokat. Természetesen a hosszú hétvégére forgalomnövekedésre számítunk - mint mindig, mert március 15-e szokott lenni az első olyan alkalom a télen, vagyis a tél után, amikor megjönnek az első nyaralótulajdonosok."

A Balatoni Szövetség elnöke arra számít, hogy a hosszú hétvégén megtöbbszöröződik a Balaton partjára látogatók száma annak ellenére, hogy esős időszakot jósol a meteorológia.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
Ezúttal a Balatoni Szövetség koordinálásával léptek fel a vérszívók ellen.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Zamárdi
A Balatoni Szövetség felhívására 41 termelő 204 bormintával nevezett.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Zamárdi
Júliusban lesz az eredményhirdetés.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Badacsonytomaj
A Balatoni Szövetség a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Balatoni Borrégiós Tanáccsal is aláírt.
| 2023. szep. 20. szerda 13:39 | Keszthely
A Balatoni Szövetség keszthelyi elnökségi ülésén tárgyaltak az algavirágzásról, mederkotrásról.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.