Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A szülőknek hamarosan dönteni kell, hol tanuljon gyermeke
2021. már. 4. csütörtök | Keszthely
A szülőknek hamarosan dönteni kell, hol tanuljon gyermeke
A keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola már 1882 óta működik. Alapkövét az egykori veszprémi püspök, Ranolder János kezdeményezésére rakták le 10 évvel korábban. 1948-ban államosították, de továbbra is általános iskolaként működött. 2004 óta ismét egyházi fenntartású katolikus iskolaként folyik a régi patinás épületben az oktatás . A gyermekek és szülők körében is népszerű egyházi iskolában a gyermekek nevelésének alapja a keresztény értékrend.

Amikor a szülő iskolát választ gyermekének, elsősorban azt veszi figyelembe, ami fontos gyermeke nevelése érdekében. Sokak számára döntő érv a választásban, hogy a gyermeke nem csak szellemiekben, de lelkiekben is harmonikusan fejlődhet. Mióta újraéledt az egyházi iskolarendszer, a keszthelyi Ranolder János Katolikus Általános Iskolában folyó színvonalas oktatást , a katolikus értékrend szerinti nevelést is szívesen választják a szülők.

"Egy katolikus iskolában ugyanúgy a Nemzeti Alaptanterv tanítása zajlik, mint más általános iskolában. Ez kiegészül annak az értékrendnek a közvetítésével, amit képviselünk. Ez megjelenik a pedagógiai programban – tehát írásban is dokumentálva van- illetve a mindennapokban azért próbáljuk érvényesíteni azokat a keresztény értékeket, elveket amiket ismerünk alapvetően. Ezeket mi itt a mindennapos nevelésben is alkalmazzuk és az egymás közötti érintkezésben."- mondta el az iskjola igazgatója, Őry Gábor.

Senki nincs kizárva az egyházi oktatási formából. Egyházi intézménybe bárki jelentkezhet, aki elfogadja az iskola rendjét. Minden társadalom nagy figyelemmel fordul az iskolarendszere felé tudva, hogy ott születik meg a tudás. A keszthelyi Ranolder  iskola    fenntartója, a  Veszprémi Főegyházmegye is nagyon fontosnak tartja, az ismeretanyagok elsajátítása mellett az értékrend kialakítását, követését és a hit megerősítését.

"A szülők izgulnak a gyermekeik növekedéséért, a képességeik kialakulásáért,és az egyház pedig úgy tekint az iskolára mint a nevelésnek és a tudásnak a központjára és úgy tekintünk az iskolákra, hogy ott a teljes ember tudjuk nevelni. Az értelmi, érzelmi,akarati,hitéleti képességeivel együtt,kapcsolati képességeivel együtt. S ezért tartjuk fontosnak, hogy a legfontosabb rendező elv, az embernek az Istenre való hagyatkozása,ismerete, az az iskolában is megjelenjen."- adott tájékoztatást Dr. Udvardy György, veszprémi érsek.

A katolikus iskolák nevelésében kiemelendő, hogy együtt tudja szemlélni az élet minden kérdését- mondta el Dr. Udvardy György. Sokan azonban azt is  gondolják, hogy az egyházi intézményekben a megszokottól teljesen eltérő viselkedést várnak el.

"Amikor így a katolikus iskoláról beszélünk,sokan gondolják, hogy itt valami csodabogár dolgok zajlanak, holott nem, hiszen ugyanúgy vidám gyerekek járnak ide akik elkésnek, bohóckodnak,hülyéskednek, fegyelmezni kell őket. Ugyanúgy felkészítjük őket mint más intézmények, pontosabban ők is felkészítik őket az életre, inkább mi azt a pluszt adjuk, amire igazából minden keresztény embernek szüksége van időnként. Hogy a saját erőfeszítéseink kevesek és rászorulunk egy felsőbb hatalmasságnak a támogatására."- mondta Őry Gábor.

A szülőknek hamarosan dönteni kell arról, hogy melyik iskolát válasszák gyermekük tanulásához.A 2020/2-es tanév rendjéről szóló rendelet értelmében az általános iskolák első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021.április 15-16-n kell beíratni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

| 2014. nov. 19. szerda 08:39 | Keszthely
Magyarország legnagyobb kórustalálkozójává nőheti ki magát a júniusban újra megrendezendő fesztivál.
| 2023. aug. 31. csütörtök 13:29 | Keszthely
Felkészülten várják a gyermekeket a keszthelyi óvodákban és a bölcsődében.
| 2014. jún. 19. csütörtök 16:01 | Gyenesdiás
Az ötven év alatt elballagott összes diákot várják a hétvégi rendezvényre.
| 2024. máj. 13. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az új, 16 férőhelyes intézmény 180 millió forintoból épült fel az óvoda közvetlen szomszédságában.
| 2023. nov. 28. kedd 14:28 | Keszthely
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.