+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ország legjobbjai lettek
2018. február 8. csütörtök 10:12 - Keszthely
Az ország legjobbjai lettek
A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg írta ki (BGE GKZ), középiskolás diákok részére a Siker Kulcsa elnevezésű tanulmányi versenyt,melyen a korábbi évekhez hasonlóan az idén is részt vett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium. A két keszthelyi csapat közül az egyik sikerrel vette az akadályokat, s mindenkit maguk mögé utasítva megnyerték az országos közgazdasági versenyt.

Hogy milyen lesz a jövő közgazdásza?Azt próbálták szemléltetni a szakképzésben résztvevő tanulók diáktársaiknak az osztályban. Önálló gondolatokkal, szituációban. Mert ez volt az egyik versenyfeladat a Siker Kulcsa elnevezésű országos közgazdasági versenyen. Két, három fős csapat indult a Keszthelyi Közgazdasági Szakimnáziumból,hogy számot adjanak tudásukról, és felkészültségükkel bizonyítsanak. Tizenkilenc csapat vett részt az egyetem által meghirdetett versenyen. Négy  átfogó feladatkört kellett megoldani,ami az egyik csapatnak az első helyezést eredményezte.

A nyertes csapatot Ács Éva közgazdász tanár készítette fel.A kérdéskörök kialakításában a közgazdász szakma sokszínűségét igyekezték kiemelni, hagyatkozva a problémamegoldó képességre és a korábbi évek feladataira.

Az országos első helyezett csapat tagjai, Pohl Ágnes, Nagy Rebeka és Békevári Lilla. Mindhárman a gazdaságtudományok területén szeretnének továbbtanulni. Az intézmény másik induló csapata is szép eredményt ért el .Kevéssel csúsztak le a dobogóról a 4.helyezésükkel. Az elért eredmények azt igazolják,hogy  az iskolában a közgazdász szakma alapjait magas színvonalon  sajátíthatják el a tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus