+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ország legjobbjai lettek
2018. február 8. csütörtök 10:12 - Keszthely
Az ország legjobbjai lettek
A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg írta ki (BGE GKZ), középiskolás diákok részére a Siker Kulcsa elnevezésű tanulmányi versenyt,melyen a korábbi évekhez hasonlóan az idén is részt vett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium. A két keszthelyi csapat közül az egyik sikerrel vette az akadályokat, s mindenkit maguk mögé utasítva megnyerték az országos közgazdasági versenyt.

Hogy milyen lesz a jövő közgazdásza?Azt próbálták szemléltetni a szakképzésben résztvevő tanulók diáktársaiknak az osztályban. Önálló gondolatokkal, szituációban. Mert ez volt az egyik versenyfeladat a Siker Kulcsa elnevezésű országos közgazdasági versenyen. Két, három fős csapat indult a Keszthelyi Közgazdasági Szakimnáziumból,hogy számot adjanak tudásukról, és felkészültségükkel bizonyítsanak. Tizenkilenc csapat vett részt az egyetem által meghirdetett versenyen. Négy  átfogó feladatkört kellett megoldani,ami az egyik csapatnak az első helyezést eredményezte.

A nyertes csapatot Ács Éva közgazdász tanár készítette fel.A kérdéskörök kialakításában a közgazdász szakma sokszínűségét igyekezték kiemelni, hagyatkozva a problémamegoldó képességre és a korábbi évek feladataira.

Az országos első helyezett csapat tagjai, Pohl Ágnes, Nagy Rebeka és Békevári Lilla. Mindhárman a gazdaságtudományok területén szeretnének továbbtanulni. Az intézmény másik induló csapata is szép eredményt ért el .Kevéssel csúsztak le a dobogóról a 4.helyezésükkel. Az elért eredmények azt igazolják,hogy  az iskolában a közgazdász szakma alapjait magas színvonalon  sajátíthatják el a tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár