+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Stabil, de óvatos Keszthely költségvetése
2021. február 15. hétfő 16:58 - Keszthely
Stabil, de óvatos Keszthely költségvetése
Az európai uniós projektek mellett önkormányzati forrásból megvalósuló beruházásokkal is tervez Keszthely költségvetése. A közel 8 milliárd forintból mintegy 190 millió forintos tartalékot képeztek, amelyből a járvány vagy bármilyen más váratlan helyzet okozta költségeket tudnak fedezni. Mai sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, Keszthely polgármestere elmondta, az idei évben is stabil, de a járványügyi helyzethez igazodó költségvetése van Keszthelynek.

A 2021-es költségvetésben jelentős összeget különített el Keszthely önkormányzata, felkészülve ezzel a járvány okozta további kihívásokra. Emellett azonban fejlesztéseket is terveznek az idén. Az európai uniós támogatásokból megvalósuló projektek mellett saját forrásból is terveznek beruházásokat. Ilyen például a Balaton utca, amelynek rég várt, teljeskörű felújítása valósulhat meg. Emellett több utca rekonstrukcióját is tervezik, többek között a Lovassy utca részleges megújítását. 33 millió forintos önkormányzati forrásból készülhet el az egész várost behálózó kamerarendszer első üteme.  

„Örvendetes és optimizmusra ad okot, hogy – bár nagyon nehéz volt a tavalyi év is, és nagyon nehéznek ígérkezik az idei év is – elmondhatjuk, hogy az idei évben az európai uniós pályázati fejlesztések több mint 3 milliárd forinttal szerepelnek a 2021-es keszthelyi költségvetésben. Elmondhatjuk azt is, hogy mindezen túl szerencsére tudtunk bent tartani olyan fejlesztéseket is, amelyek teljes egészében saját erős fejlesztések. Gondolok itt például a régóta várt kamerarendszer első ütemének a kivitelezésére, ami a városnak a biztonságát tudja még tovább fokozni, illetve például a Balaton utcának a teljes megújítására, ami szintén 100%-ig városi forrásból fog megvalósulni az idei évben.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Nagy Bálint elmondta, az idei évben is stabil és biztos, ugyanakkor óvatos költségvetése van Keszthelynek. A közel 8 milliárd forintból nagyobb összeget, mintegy 190 millió forintot tartalékolnak, amelyet a járvány vagy bármi más, nem várt helyzet megoldására tudnak fordítani. Keszthely polgármestere hozzátette, hosszú előkészítési folyamat előzte meg a költségvetés aláírását. A munkába – bár a jelenleg érvényben lévő, veszélyhelyzeti jogszabály nem kötelezi rá – bevonta a Pénzügyi Bizottság és a képviselő-testület tagjait is a város polgármestere. Nagy Bálint elmondta, rendkívül nehéz év volt a tavalyi, de a stabil költségvetésnek köszönhetően a város átvészelte a nehézségeket.

„A tavalyi évben is stabil volt a költségvetés. Ezt bizonyította az, hogy egy kifejezetten nehéz, rengeteg váratlan eseményt magában foglaló évet is úgy tudtunk átvészelni gyakorlatilag, hogy egy forint hitelt nem kellett fölvennie a városnak, illetve egyetlen munkatársat sem kellett elbocsátani például. Tudtunk fejlesztéseket megvalósítani még a tavalyi évben is, egy rendkívül nehéz gazdasági környezetben. Ugyanezt tudom mondani a 2021-es évre, illetve költségvetésre is, hogy bár azzal számolunk, hogy egy nehéz év lesz az idei év is, a költségvetést már úgy állítottuk össze, hogy a járványügyi segítségnyújtás – vállalkozások, lakosság számára a segítségnyújtáson túl a meglévő európai uniós pályázatokon túl is tudunk saját, teljes egészében saját forrásból fejlesztéseket végrehajtani.” - tette hozzá a polgármester.

Keszthely polgármestere elmondta, a rendezvények tekintetében hasonló évre számítanak, mint a tavalyi, így a programok megszervezése esetén gyors és hatékony döntésekre lesz szükség. Hozzátette, örvendetes, hogy az Emberi Erőforrások Bizottságának a pénzügyi keretét sikerült teljes egészében visszaállítani az idei költségvetésben.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus