+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjelent dr. Iglódi Endre új könyve
2021. február 4. csütörtök 16:22 - Keszthely
Megjelent dr. Iglódi Endre új könyve
A Keszthelyi Ügyvédség 100 Esztendeje címmel jelent meg dr. Iglódi Endre új kötete. A könyvben korabeli helyi jogászok életútját ismerteti az olvasóval a szerző. Dr. Iglódi Endre célja az volt, hogy kötete biztosítsa azt, hogy ne merüljenek a feledés homályába az egykori kiváló ügyvédek, bírák, jogi szakértők.

2018-ban ünnepelte alapításának 60. évfordulóját a keszthelyi Ügyvédi Munkaközösség. Dr. Iglódi Endre több alkalommal is szervezett hasonló összejöveteleket, melyeken kollégáival és a néhai munkatársak leszármazottjaival beszélgetve számtalan érdekes információhoz jutott. Ennek kapcsán fogalmazódott meg benne, hogy papírra veti az életutakat A Keszthelyi Ügyvédség 100 Esztendeje című kötetben.

Dr. Iglódi Endre számára a temetők, valamint a keszthelyi, a győri és az Országos Széchényi Könyvtár adatai is segítségül szolgáltak új kötete megírásához. A meglévő információk mellé a születési és halálozási dátumok gyűjtését tavaly kezdte el. A járvány okozta szabályozások miatt bőven volt ideje, hogy megvalósítsa ezt az elképzelését. Az ügyvéd magánkiadásban jelentette meg könyvét, melyben korabeli és jelenkori jogi kiválóságokat sorol fel.

„Ebben a könyvben több mint 130 kollégáról írok. Elképesztő egyéniségek voltak köztük. Akadt, aki 1848-as szabadságharcos volt, volt aki pedig éppen 1956-ban vett részt az eseményeken. Tehát nagyon sokan úgymond a pályájukon kívül is jeles emberek voltak. És tényleg azt mondom, hogy Keszthelyen egy Szent-Gály Faur család, az apa, fiú is ügyvéd volt. vagy egy Pintér Pista bácsi. Fantasztikus emberek voltak, vagy egy Szabó Sándor például, aki Keszthely Városért kitüntetést kapott.”

Dr. Iglódi Endre úgy fogalmazott, kötetével célja, hogy emléket állítson azoknak, akik az elmúlt évszázadban szolgálták Keszthelyen az ügyfeleket a paragrafusok világában. Az ügyvédnek nem ez volt az első és nem is az utolsó könyve. A sportért rajongó jogi szakértő ezzel a művel párhuzamosan még két könyvön dolgozott 2020-ban. 

„Az egyik az a Történetek című könyvem. Ez egy-egy sporteseményt említ és ez is tavaly jelent meg ez a könyv. Hát az igazi nagy alkotás az Góth Imre szerzőtársammal együtt írtuk meg, az Keszthely Város Sporttörténete. 28 sportágról írtunk benne 1350 oldalon. De hát ezt meg kell, hogy mondja, hogy ez már 20-25 éve készül ez a könyv. Az tény, hogy most teljesen elkészült, lektorálva van, tulajdonképpen csak kiadásra vár.”

A könyv egyedülálló lenne, hiszen az ügyvéd tudomása szerint az országban nincs még egy ilyen átfogó kötet egy kisváros sporttörténelméből. Éppen ezért nagyon szeretné, ha megvalósulhatna a kiadása. Az ügyvéd tervei között szerepel még, hogy - ahogy szabadideje engedi - a Történetek folytatását is megírja, de számtalan más ötletet is meg szeretne valósítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus