+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Online játékra hívják a gyermekeket
2021. február 1. hétfő 19:09 - Keszthely
Online játékra hívják a gyermekeket
A Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára egész évben várja kis olvasóit. Nagyon sok programot, ünnepkörhöz tartozó rendezvényt és irodalmi versenyt szerveznek a gyerekeknek. Sajnos a koronavírus a kis olvasókat is távol tartja a könyvtártól, mert a könyvtár is zárva tart. Online vetélkedővel próbálják a tavaszi programok egy részét helyettesíteni.

Magyar Szilvia a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának a vezetője. A 2006-ban elhunyt Kossuth-díjas író, Lázár Ervin életéről beszél, aki ebben az évben ünnepelné 85. születésnapját. Írásait, hangjátékait gyermekek és felnőttek egyaránt ismerik, sokan sokféleképpen feldolgozták őket. Lázár Ervin nem hiányzik az olvasókönyvekből, a családi polcokról és a könyvtárakból sem.Születésének évfordulójára online játékra hívják a kis olvasókat a keszthelyi gyermekkönyvtárban.

"Sajnos nagyon üres a könyvtár. Nekem nagyon hiányoznak a gyerekek, az olvasóink, az osztályok, az óvodás csoportok és épp ezért úgy gondoltuk, hogy a kapcsolatot meg tudjuk tartani, mindenképpen szeretnénk egy játékot indítani, amit tulajdonképpen hétfőn el is indítottunk. Lázár Ervin életéből és művéből. Szólítunk mindenkit. Kicsik is nyugodtan megoldhatják,mert ez egy jó kis családi program is lehet. Leül vele a szülő és segít neki, közösen megoldják. Nincs korosztályra bontva. Akinek van kedve, az bátran oldja meg a feladatokat."- mondta Magyar Szilvia.

A játékkal szórakozni, tanulni egyaránt lehet. Az író szerethető szereplői, a játékos, humoros megoldások műveiben mind gondolkodásra késztetik azolvasót- mondja Magyar Szilvia. Az online játékkal pedig szeretnék felhívni Lázár Ervin életére és műveire a figyelmet, lehetőséget adni arra, hogy jobban megismerjék az olvasók a 20. századi magyar próza meghatározó alakját.

"A feladatsort is éppen ezért úgy állítottuk fel, hogy minél több ismeretet szerezzenek. Persze nem tudja az egész életét átfogni a feladatsor, de ha ők egy kicsit kutakodnak, minél többet megtudnak az íróról. Tettünk bele olyan feladatot is, amelyekből kiderül, hogy mely könyvek vannak meg a gyerekkönyvtárba és szeretnénk is ha minél többet olvasnának ebben az évben, meg alapban is tőle. Tudom, hogy Lázár Ervin nagyon népszerű, hiszen az iskolában a pedagógusok is fel szokták adni kötelező olvasmánynak. Még arra is emlékszek- pedig már felnőtt fiaim vannak-, hogy színjátékként előadták és ilyen kérdést is tettünk fel, hogy nagyon sok színjáték is szerepel. Tehát itt nagyon sok mindent, ismeretet szerezhetnek olvasóink."- mondta el a gyermekkönyvtáros.

A május 5-ig tartó játékos irodalmi vetélkedőbe folyamatosan be lehet kapcsolódni a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának honlapján található felhívás segítségével. A plakátra csak rá kell kattintani és már indul is a feladatsor.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár