+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Várják a lakosság javaslatait a Balaton-part fejlesztése kapcsán
2021. január 28. csütörtök 16:24 - Keszthely
Várják a lakosság javaslatait a Balaton-part fejlesztése kapcsán
Február 7-ig várják a lakosság ötleteit, javaslatait a Balaton-part fejlesztéséhez kapcsolódóan – hangzott el Nagy Bálint mai sajtótájékoztatóján. Keszthely polgármestere elmondta, a Magyar Művészeti Akadémia Építészeti Tagozatának pályaművei számos jó ötletet tartalmaznak, azonban fontos, hogy a keszthelyi lakosok javaslatai is helyet kapjanak a kivitelezés során.

Számos hasznos és megvalósítható ötletet tartalmaznak a Magyar Művészeti Akadémia Építészeti Tagozatának pályamunkái. A beérkezett 24 tervet elbírálta a bírálóbizottság, és bár úgy találták, hogy átütő megoldás nem született, így első díjat nem osztottak ki, összesen 10 pályaművet részesítettek elismerésben. A tervek között szerepel a Városi Strand bővítése, új parkolóhelyek kialakítása, a belváros és a Balaton-part összekapcsolása és új vasúti átjáró kialakítása is. 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Nagy Bálint elmondta, nagy öröm, hogy a pályázók több szempontból is megvizsgálták a lehetőségeket és számos új ötlettel segítették elő a beruházás megvalósítását. Keszthely polgármestere hozzátette, fontos hangsúlyozni, hogy ezek csak ötletek, semmire nem kötelezik az önkormányzatot. Felhívta a figyelmet arra, a megvalósításnál nagy jelentőséget kapnak a lakosság javaslatai is.    

„Nagyon fontos, hogy ezt a projektet úgy készítsük össze, hogy szakmai javaslatok legyenek benne és legalább ilyen hangsúllyal essenek latba az itt élő emberek, tehát a keszthelyi embereknek a javaslatai, véleményei. A múlt héten indítottuk el azt a fórumot, ahol a keszthelyi emberek, az itt élő, itt dolgozó vállalkozók, civil szervezetek is meg tudják fogalmazni azokat a javaslatokat, észrevételeket és akár kritikákat is, amik hasznosak lehetnek a projekt szempontjából. Február 7-ig várjuk is és kérjük, hogy ezeket a javaslatokat tegyék meg.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Az önkormányzathoz már számos javaslat érkezett a kisebb ötletektől egészen a nagy, átfogó tervekig. A fejlesztendő terület a kutyás strandtól a Libás strandig terjed majd. Nagy Bálint kiemelte, a lakosságot rendszeresen szeretné tájékoztatni a beruházás folyamatairól. Elhangzott, a fejlesztés nem csak a nyári szezonra, hanem egész évre tervez. Keszthely főépítésze, Riedl Tamás elmondta, az ötletek összhangban vannak a város törekvéseivel és kiemelt figyelmet fordítanak az ökológiai egyensúly fenntartására, a zöldterületekre és a természet és az ember kapcsolatára. Emellett fontos figyelembe venni a part már kialakult képét is.

„A Balaton-part –nem most alakítjuk ki – már nagyon régóta kialakult. A tervezési terület mellett ott is van kettő műemlékvédett épület, aminek nagyon bízunk abban, hogy itt a tulajdonosváltás során annak is a felújítása, megújítása meg fog történni. Az ezekhez való illeszkedés mindenképpen fontos. Nagyon fontos maga a Balaton, a vízpartnak a látványának az el nem zárása magától az esetleg kialakítandó új sétánytól. Tehát, hogy ténylegesen – ahogy korábban elhangzott – az az új, de nem a belvárossal konkuráló városközpont az tényleg a Balaton-parton is érezze magát.” - tette hozzá a főépítész.

A projekt menedzsere Varga Gábor lesz, aki több mint 15 éve dolgozik különböző pályázatokon, európai uniós támogatásokon.

Az MMA pályamunkáiról készült összefoglalót és a díjazott pályaművekből készített virtuális tárlatot az akadémia honlapján láthatják az érdeklődők.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus