Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rászoruló házaspár kapott tűzifát
2021. jan. 28. csütörtök | Keszthely
Rászoruló házaspár kapott tűzifát
A Zala Megyei Védelmi Bizottság ebben az évben is tűzifával és élelmiszercsomaggal támogatja a rászoruló családokat. Másfél millió forint értékben osztanak kályhakész tűzifát a családoknak. Keszthelyen, a Munkás utcában lakó Cser István és felesége ma kapta meg az egy köbméter aprított fát, ami nagy segítség számukra a fűtés megoldásában.

 Csütörtökön délután megérkezett a kis teherautó a keszthelyi Munkás utca 14. szám alatt álló ingatlanhoz. Tűzifát hoztak az idős Cser házaspárnak. A tüzelő a Zala Megyei Védelmi Bizottság jóvoltából érkezett a családhoz, amit dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke adott át.

"Idén 1,5 millió Ft értékben állítottunk össze ezeket a csomagokat. Minden esetben helyi képviselőktől, polgármesterektől javaslatot kérünk arra, hogy a megyében, kik azok a legrászorultabbak, akiknek szüksége van erre a segítségre. Ahogy mondtam összesen 1,5 millió Ft értékben idén 60 családhoz jut el ez a segítség, és a nyolc év alatt már ötszáz család részesült ebben a segélyben. Igyekszünk arra is törekedni, hogy valamennyi tartalékot a teljes kiosztásig képezzünk, hiszen lehetnek, akik hirtelen kerülnek olyan élethelyzetbe, hogy jól jön a segítség."- mondta el Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke.

Sifter Rózsa azt is elmondta, hogy a védelmi bizottság minden évben képez annyi tartalékot is, hogy ha váratlan, nehéz  élethelyzetbe kerül valaki, tudjanak segíteni. Továbbra is kérik az önkormányzatok, képviselők jelzéseit a rászorulókat illetően. Az adomány átadáson a város alpolgármestere köszönte meg a Keszthelyen élők nevében a tűzifa akcióban való támogatást.

"Nagyon szépen köszönjük a védelmi bizottságnak ezt az ajándékát, amivel tudják segíteni a mi szociális munkánkat is, illetve örülünk, hogy rászorulóknak ők is juttatnak –ha kell- egy-egy erdei köbméter tűzifát. Mi a magunk módján úgy tudunk, hogy éves szinten mintegy 3,5 millió forint értékben szociális tűzifát tudunk kiosztani a hozzánk fordulóknak. 2,5 köbmétert. Ez a segélyezés nyilván az őszi és tavaszi időszakban megy elsősorban és reméljük, hogy a következő költségvetésünkben is igyekszünk benntartani azt az összeget, amivel ezt tudjuk folytatni."- mondta Vozár Péterné, alpolgármester.

Az egy köbméter aprított tűzifa nagy segítség a beteg, idős házaspárnak, akik egy gyümölcsöt és tartós élelmiszert tartalmazó csomagot is kaptak. Marika néni meghatódva beszélt a körülményekről.

"A férjem hét éve fekvőbeteg, teljes ellátásra szorul, én 42 éve vagyok cukorbeteg. Ötször injekciózom magam. S a lábam is fáj, abba vas van. Baleset ért sajnos és a lakáshoz vagyok kötve."- mondta Cser Istvánné.

Keszthelyen és térségében 12 család részesült a Zala Megyei Védelmi Bizottság által biztosított 25 ezer forint értékű tűzifa segélyben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2021. dec. 22. szerda 11:03 | Keszthely
A nevelés-oktatásban, valamint idős- és gyermekgondozásban résztvevő intézményeket támogatott a város.
| 2021. feb. 17. szerda 19:08 | Keszthely
A Keszthelyi Települési Értéktár Bizottság a Tűtánc Foltvarró Csoportot felvette a helyi értékek közé.
| 2016. dec. 22. csütörtök 13:10 | Keszthely
650 ezer forintot biztosított a keszthelyi iskoláknak és óvodáknakaz Emberi Erőforrások Bizottsága.
| 2014. aug. 1. péntek 09:25 | Keszthely
Újjá alakult Keszthelyen a Baleset megelőzési Bizottság. Céljuk, hogy csökkentsék a balesetek számát.
| 2014. júl. 11. péntek 19:43 | Keszthely
Lajstromba veszi és számon tartja a város szellemi, kulturális és épített értékeit az önkormányzat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.