+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rászoruló házaspár kapott tűzifát
2021. január 28. csütörtök 19:04 - Keszthely
Rászoruló házaspár kapott tűzifát
A Zala Megyei Védelmi Bizottság ebben az évben is tűzifával és élelmiszercsomaggal támogatja a rászoruló családokat. Másfél millió forint értékben osztanak kályhakész tűzifát a családoknak. Keszthelyen, a Munkás utcában lakó Cser István és felesége ma kapta meg az egy köbméter aprított fát, ami nagy segítség számukra a fűtés megoldásában.

 Csütörtökön délután megérkezett a kis teherautó a keszthelyi Munkás utca 14. szám alatt álló ingatlanhoz. Tűzifát hoztak az idős Cser házaspárnak. A tüzelő a Zala Megyei Védelmi Bizottság jóvoltából érkezett a családhoz, amit dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke adott át.

"Idén 1,5 millió Ft értékben állítottunk össze ezeket a csomagokat. Minden esetben helyi képviselőktől, polgármesterektől javaslatot kérünk arra, hogy a megyében, kik azok a legrászorultabbak, akiknek szüksége van erre a segítségre. Ahogy mondtam összesen 1,5 millió Ft értékben idén 60 családhoz jut el ez a segítség, és a nyolc év alatt már ötszáz család részesült ebben a segélyben. Igyekszünk arra is törekedni, hogy valamennyi tartalékot a teljes kiosztásig képezzünk, hiszen lehetnek, akik hirtelen kerülnek olyan élethelyzetbe, hogy jól jön a segítség."- mondta el Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke.

Sifter Rózsa azt is elmondta, hogy a védelmi bizottság minden évben képez annyi tartalékot is, hogy ha váratlan, nehéz  élethelyzetbe kerül valaki, tudjanak segíteni. Továbbra is kérik az önkormányzatok, képviselők jelzéseit a rászorulókat illetően. Az adomány átadáson a város alpolgármestere köszönte meg a Keszthelyen élők nevében a tűzifa akcióban való támogatást.

"Nagyon szépen köszönjük a védelmi bizottságnak ezt az ajándékát, amivel tudják segíteni a mi szociális munkánkat is, illetve örülünk, hogy rászorulóknak ők is juttatnak –ha kell- egy-egy erdei köbméter tűzifát. Mi a magunk módján úgy tudunk, hogy éves szinten mintegy 3,5 millió forint értékben szociális tűzifát tudunk kiosztani a hozzánk fordulóknak. 2,5 köbmétert. Ez a segélyezés nyilván az őszi és tavaszi időszakban megy elsősorban és reméljük, hogy a következő költségvetésünkben is igyekszünk benntartani azt az összeget, amivel ezt tudjuk folytatni."- mondta Vozár Péterné, alpolgármester.

Az egy köbméter aprított tűzifa nagy segítség a beteg, idős házaspárnak, akik egy gyümölcsöt és tartós élelmiszert tartalmazó csomagot is kaptak. Marika néni meghatódva beszélt a körülményekről.

"A férjem hét éve fekvőbeteg, teljes ellátásra szorul, én 42 éve vagyok cukorbeteg. Ötször injekciózom magam. S a lábam is fáj, abba vas van. Baleset ért sajnos és a lakáshoz vagyok kötve."- mondta Cser Istvánné.

Keszthelyen és térségében 12 család részesült a Zala Megyei Védelmi Bizottság által biztosított 25 ezer forint értékű tűzifa segélyben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus