Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / KÉVE: súlyos problémák vannak a költségvetéssel
2021. jan. 25. hétfő | Keszthely
KÉVE: súlyos problémák vannak a költségvetéssel
Súlyos problémák vannak a költségvetéssel – erről beszéltek pénteki sajtótájékoztatójukon a KÉVE önkormányzati képviselői. Az ellenzéki képviselők azt állítják, a polgármester nem vonja be őket a költségvetés tervezésébe, holott ők a város lakosságának a 46 százalékát reprezentálják. A politikusok szerint szükséges az ingatlanok bérleti díjának emelése és az önkormányzatnak gondosabban kéne eljárni a vagyonával és beruházásaival.

Czuth Zoltán a város költségvetéséről azt mondta, eleve egy óriási hibahalmazra, jórészt ingatlaneladásokra tervez. Rámutatott, minden közhatalmi költségvetésnek stabilnak kell lennie. Hozzátette, az iparűzési adóbevétel 50 százalékos kormányzati megvonása mintegy 500 millió forintos bevételkiesést jelent Keszthelynek.

„Azt kérjük a polgármester úrtól, hogy ha ilyen súlyos problémák vannak, akkor ne hagyja a várost magára, hiszen itt van Keszthely városát 46 százalékban reprezentáló KÉVE, akit eddig jelenleg nem vont be a költségvetési tárgyalásokba. Azt gondoljuk, hogy ennél sokkal felelőségteljesebb politikára van szükség és csak úgy tudunk közösen ebből a problémából kilábalni, ha összefogunk és Keszthelyért teszünk. Itt nem megosztó politikára van szükség, hanem egyesítő politikára, ehhez a KÉVE és jómagam is jobbunkat nyújtjuk, ezt ugyan polgármester úr már többször elcsapta, bízom benne, hogy megjön az esze” - nyilatkozta Czuth Zoltán.

A Kísérleti utca és a Sörház projektről szólt Molnár Tibor. A politikus rámutatott, a beruházások megakadtak. Elmondta, cégnyilvántartások szerint négy végrehajtás folyik a kivitelező ellen. Az önkormányzati képviselő szerint, ha a város gondos gazdaként akar eljárni, nézzenek utána, hogy be tudják-e fejezni ezeket a beruházásokat.

Dékány Péter arról beszélt, hogy karácsony előtt értesítették az önkormányzati ingatlanok bérlőit, hogy emelkednek a bérleti díjak. Mivel a veszélyhelyzet idején ezt tiltja a kormányrendelet, facebook bejegyzést tettek közzé. Szerintük ennek hatására küldött ki később a VÜZ Kft. egy tisztázó levelet, hogy csak júliustól lép érvénybe az emelés. A KÉVE politikusa szerint ez felesleges hangulatkeltés volt és csak a járvány miatt anyagilag és mentálisan is érzékeny lakók kedélyeit rombolták. Dékány Péter hozzátette: a KÉVE szerint az emelés egyébként indokolt és elkerülhetetlen. Több kifogásának adott hangot a város lakáskoncepciójával kapcsolatban, de összességében jónak tartja azt. Úgy fogalmazott: maradéktalanul végre kell azt hajtani.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Horváth Balázst indítja a szervezet a 7-es választókerületben a júniusi helyhatósági választáson.
| 2024. feb. 2. péntek 17:46 | Keszthely
Sajtótájékoztatón számoltak be a jövővel kapcsolatban.
| 2023. nov. 27. hétfő 12:49 | Keszthely
A KÉVE irodában tartott fórumot a Mindenki Magyarországa Néppárt alapítója.
| 2023. júl. 17. hétfő 10:00 | Keszthely
A KÉVE dr. Tóth Gergelyt támogatja a jövő évi önkormányzati választásokon.
| 2021. jún. 28. hétfő 14:10 | Keszthely
Meggátolná-e a KÉVE javaslata a Balaton-parti fejlesztéseket? - Az álláspontok különböznek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
11:15
Sporttárs
11:51
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.