+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / KÉVE: súlyos problémák vannak a költségvetéssel
2021. január 25. hétfő 15:18 - Keszthely
KÉVE: súlyos problémák vannak a költségvetéssel
Súlyos problémák vannak a költségvetéssel – erről beszéltek pénteki sajtótájékoztatójukon a KÉVE önkormányzati képviselői. Az ellenzéki képviselők azt állítják, a polgármester nem vonja be őket a költségvetés tervezésébe, holott ők a város lakosságának a 46 százalékát reprezentálják. A politikusok szerint szükséges az ingatlanok bérleti díjának emelése és az önkormányzatnak gondosabban kéne eljárni a vagyonával és beruházásaival.

Czuth Zoltán a város költségvetéséről azt mondta, eleve egy óriási hibahalmazra, jórészt ingatlaneladásokra tervez. Rámutatott, minden közhatalmi költségvetésnek stabilnak kell lennie. Hozzátette, az iparűzési adóbevétel 50 százalékos kormányzati megvonása mintegy 500 millió forintos bevételkiesést jelent Keszthelynek.

„Azt kérjük a polgármester úrtól, hogy ha ilyen súlyos problémák vannak, akkor ne hagyja a várost magára, hiszen itt van Keszthely városát 46 százalékban reprezentáló KÉVE, akit eddig jelenleg nem vont be a költségvetési tárgyalásokba. Azt gondoljuk, hogy ennél sokkal felelőségteljesebb politikára van szükség és csak úgy tudunk közösen ebből a problémából kilábalni, ha összefogunk és Keszthelyért teszünk. Itt nem megosztó politikára van szükség, hanem egyesítő politikára, ehhez a KÉVE és jómagam is jobbunkat nyújtjuk, ezt ugyan polgármester úr már többször elcsapta, bízom benne, hogy megjön az esze” - nyilatkozta Czuth Zoltán.

A Kísérleti utca és a Sörház projektről szólt Molnár Tibor. A politikus rámutatott, a beruházások megakadtak. Elmondta, cégnyilvántartások szerint négy végrehajtás folyik a kivitelező ellen. Az önkormányzati képviselő szerint, ha a város gondos gazdaként akar eljárni, nézzenek utána, hogy be tudják-e fejezni ezeket a beruházásokat.

Dékány Péter arról beszélt, hogy karácsony előtt értesítették az önkormányzati ingatlanok bérlőit, hogy emelkednek a bérleti díjak. Mivel a veszélyhelyzet idején ezt tiltja a kormányrendelet, facebook bejegyzést tettek közzé. Szerintük ennek hatására küldött ki később a VÜZ Kft. egy tisztázó levelet, hogy csak júliustól lép érvénybe az emelés. A KÉVE politikusa szerint ez felesleges hangulatkeltés volt és csak a járvány miatt anyagilag és mentálisan is érzékeny lakók kedélyeit rombolták. Dékány Péter hozzátette: a KÉVE szerint az emelés egyébként indokolt és elkerülhetetlen. Több kifogásának adott hangot a város lakáskoncepciójával kapcsolatban, de összességében jónak tartja azt. Úgy fogalmazott: maradéktalanul végre kell azt hajtani.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A ruha-és cipőboltok, valamint a műszaki áruházak környékén nagyobb torlódást lehetett tapasztalni.
 
Közel 90 millió forint pályázati és saját forrásból fejlődhetett az elmúlt évben Felsőpáhok.
 
Egész héten át vizsgálja a rendőrség a passzív biztonsági eszközök használatát.
 
A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat.
 
Az elnyomott cigarettát formáló gyűjtőedények frekventált helyeken találhatók meg.
 
Az MMA-s pályázatok és a lakossági ötletek alapján dolgozzák ki a végleges tervet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár