+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Magyar Művészetoktatásért plakettet kapott Bánhidai Tamás
2021. január 20. szerda 15:53 - Keszthely
Magyar Művészetoktatásért plakettet kapott Bánhidai Tamás
Magyar Művészetoktatásért plakettel tüntették ki Bánhidai Tamást. A Festetics György Zeneiskola igazgatója több mint negyvenéves oktatói és több mint két évtizedes intézményvezetői múltjának köszönheti az elismerést. A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 2002-ben hozta létre a kitüntetést, a díjátadó azonban a járvány miatt tavaly elmaradt, ezt egy későbbi időpontban pótolják majd.

Csellóórát tartott Bánhidai Tamás. A Festetics György Zeneiskola igazgatójának intézményvezetői feladatai mellett kevés ideje jut az oktatásra, azonban egész pályája során küldetésének tartotta, hogy minél több gyerekkel szerettesse meg a zenét. Bánhidai Tamás több mint 40 éve áll a katedrán és több mint két évtizede lát el igazgatói feladatokat. Úgy gondolja, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének kitüntetése nem csak az oktatói, hanem az intézményvezetői munkáját is elismeri. A cselló-, nagybőgő és gordonkatanárt tanítványai is nagyon szeretik.

„Öt éve csellózok és jól érzem magam. Tamás bácsi mindig szokott mesélni viccet az órán és beszélhetünk amúgy is meg sokat csellózunk.” - mondta Szarka Natália, a Keszthelyi Festetics György Zenei AMI tanulója.

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége a Magyar Zene- és Táncművészek Szakszervezetével közösen 2002-ben alapította a Magyar Művészetoktatásért plakettet. A szervezet vezetése és a tagok korán felismerték a társadalmi változások és az iskolai nevelésben szükséges újítások közötti kapcsolatot. Vallják, minden gyermek számára esélyt kell adni képességeik fejlesztésére a zene, majd – pár évvel később – a komplex művészeti nevelésre. E tudást átadó tanárok és iskolai közösségek kiváló munkájának elismerésére alapították a kitüntetést. Bánhidai Tamás maga is úgy hiszi, a zenei nevelés elsősorban nem a kiemelkedő tehetségek kereséséről szól, hanem a zene szeretetének átadásáról és ezáltal egy új látásmód kialakításáról.       

„A zeneoktatás számomra mindig is azt jelentette, hogy az – úgymond – átlagos gyermekekkel megismertetni, megszerettetni a zenét. Persze mindig megtörténik a csoda, hogy egy-egy tehetséggel is találkozunk, őbelőlük aztán lesz hivatásos zenész. A legfontosabb mégis a zenét hallgató közönség megteremtése, és az igazgatói feladatok mellett is úgy érzem, úgy gondolom, hogy az a pár tanítványom, akivel foglalkozhattam, mindig szeretettel gondolnak a zenére és a csellóra és a csellóórára is talán. Többük még itt-ott amatőr zenekarban zenél is a hangszerrel.” - emelte ki a Keszthelyi Festetics György Zenei AMI igazgatója.

A Magyar Művészetoktatásért plakettet még a tavasszal, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének 30. évfordulója alkalmából adták volna át. A járvány miatt azonban elmaradt az ünnepség, így a díjazottak majd egy későbbi időpontban vehetik át az elismeréseket. Az egyéni díjak mellett intézményi kitüntetéseket is kiosztanak majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A ruha-és cipőboltok, valamint a műszaki áruházak környékén nagyobb torlódást lehetett tapasztalni.
 
Közel 90 millió forint pályázati és saját forrásból fejlődhetett az elmúlt évben Felsőpáhok.
 
Egész héten át vizsgálja a rendőrség a passzív biztonsági eszközök használatát.
 
A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat.
 
Az elnyomott cigarettát formáló gyűjtőedények frekventált helyeken találhatók meg.
 
Az MMA-s pályázatok és a lakossági ötletek alapján dolgozzák ki a végleges tervet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár