+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Dósa Zsolt: Ne állítson valótlant a KÉVE!
2021. január 13. szerda 17:08 - Keszthely
Dósa Zsolt: Ne állítson valótlant a KÉVE!
Súlyos tárgyi tévedések vannak a KÉVE-s képviselők a város ingatlankoncepciójával kapcsolatos nyilatkozataiban – fogalmazott sajtótájékoztatóján Dósa Zsolt. A Városstratégiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, a koncepciót két ütemben tárgyalta a testület, melyet egyhangúlag fogadtak el 12 igen szavazattal javaslat és hozzászólás nélkül. Dósa Zsolt a megalapozatlan vádaskodás és hangulatkeltés miatt lemondásra szólította fel a KÉVE-s politikusokat.

Keszthelyen az önkormányzati bérlakások ügye a város lakosságának 4%-át érinti. A város vezetése az új ingatlankoncepció megbeszélése során felmérte a teljes városi vagyont és új irányokat jelölt ki az önkormányzati ingatlanok hatékonyabb felhasználása érdekében. Erről tavaly ősszel tárgyalt a testület. Az ingatlanok helyzetét és anyagi hátterének felmérését követően arról döntöttek, hogy a koncepción változtatni kell. A felmérések során azt tapasztalták, hogy az aránytalanul alacsony bérleti díjak, a felújítások elmaradása az ingatlanok értékvesztéséhez vezettek. Ezek mellett komoly bevételkiesést is jelentettek ezek a város ingatlangazdálkodásának szempontjából.

Dósa Zsolt kedd délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, a KÉVE képviselői különböző csatornákon valótlanságokat állítanak az ingatlankoncepcióról. Elmondása szerint több helyen azt hangoztatták az ellenzéki politikusok, hogy az anyagot nem ismerték, valamint, hogy a város többségi frakciója szavazta csak meg a koncepciót.

„A lakáskoncepcióval kapcsolatosan a képviselőtestület a tavalyi ősz folyamán kétízben foglalkozott. Ezen egyeztetések után a képviselőtestület egyhangúlag,, tehát beleértve a KÉVE-s képviselőtársaimat is, egyhangúlag igennel szavazott. Sőt hozzáteszem, hogy sem bizottsági, sem pedig a képviselőtestületi ülésen sem kérdés, sem egyéb hozzászólási igény, illetve javaslat nem volt a KÉVE-s képviselők részéről.”

Dósa Zsolt hozzátette, a lakbérek emelése elengedhetetlen volt, de így is a piaci ár alatti díjakat állapítottak meg sávos és ütemezett emeléssel. Ez a szociális alapú lakások esetében körülbelül 1000 forint plusz költséget jelent havonta. A Városstratégiai Bizottság elnöke úgy fogalmazott, a KÉVE képviselőinek nyilatkozataiban a koncepcióval kapcsolatban tárgyi tévedések vannak, amelyek arra engednek következtetni, hogy el sem olvasták az előterjesztést, amelyről döntöttek. Kiemelte, nem igaz, hogy tömbösítve kerülnek értékesítve a lakások, ahogy az sem, hogy szociális bérlakásokat kíván értékesíteni az önkormányzat. Hozzátette, a szándékosan kárt okozó nyilatkozataik alapján lemondásra szólítják fel a KÉVE három önkormányzati képviselőjét.

„Felelős gazdálkodóként, felelős választott vagy listás képviselőként nekünk Keszthely várost kell szolgálnunk és az itt hozott döntéseinkért mindenkor vállalnunk kell a felelősséget. És ha itt igennel szavazunk, akkor én utána a városban nem mondhatom, hogy én nemmel szavaztam.”

Dósa Zsolt arra kéri az önkormányzati lakások bérlőit, hogy hiteles információkért a VÜZ Kft. vagy a Polgármesteri Hivatal munkatársaihoz forduljanak bizalommal.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár