+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombattól kötelező a maszkviselés a Balaton-parton
2021. január 11. hétfő 16:52 - Keszthely
Szombattól kötelező a maszkviselés a Balaton-parton
Szombat óta minden hétvégén kötelező a maszk viselése a keszthelyi Balaton-parton. Az önkormányzat járványügyi döntését az indokolta, hogy szombaton és vasárnap jelentősen megnő a partra látogatók száma, és több alkalommal is kisebb tömeg alakult ki. A rendelet értelmében a sporttevékenységet végzőknek továbbra sem kötelező a maszk, a távolság betartására azonban fokozottan kell figyelni.

Szombaton a ködös idő ellenére is sokan látogattak el a keszthelyi Balaton-partra. Családok, baráti társaságok sétáltak a mólón, többen közülük nem helyi lakosok, a környező településekről, megyékből érkeztek a városba. Ez a tendencia az elmúlt hétvégéken is megfigyelhető volt, így az önkormányzat úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a maszkviselést a labdarugó pályától a Helikon szállóig terjedő területen.               

„Egyetértek vele, mert hétvégén tényleg nagyon sokan vannak, főleg szép időben itt a parton, úgyhogy szerintem ez egy jó döntés.” - mondta Szomolányi Andrea.

„Én helyesnek tartom, és eddig is mindig maszkban jöttem le. Idős ember vagyok és vigyázok magamra.” - tette hozzá Horváthné Rajman Ágnes.

A Balaton-partra látogatókat szombaton már tábla is figyelmeztette arra, hogy kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. Voltak olyanok, akik a táblát látva visszamentek az autóhoz a maszkért, de sokan a rendelet ellenére sem viselték azt. A megkérdezettek azonban egyetértettek az új szabállyal, elmondták, a hétköznapokban is fokozott figyelmet fordítanak a védekezésre.

„Szerintem megéri, mert nagyon sok ember van most is kint itt a ködös idő ellenére. Azért jobb, hogyha az emberek nem kontaktálnak annyira.” - mondta Fábián Rozvita.

„Nagyon jó, nagyon jó a vírus ellen. Nagyon hordják mind a környezetünkben is állandóan mindenki viseli.” - tette hozzá Blaskovics Józsefné.

A Balaton-parton már a tavasszal is hoztak korlátozó intézkedéseket, akkor a parti sétányokat hétvégenként lezárták. Most nem akart ilyen drasztikus döntést hozni az önkormányzat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy csökkentsék a vírus terjedésének a lehetőségét. A szabályok szerint a veszélyhelyzet fennállása alatt pénteken 14 órától vasárnap 20 óráig kötelező a maszk viselése.       

„Jelenleg nagyon kedvező a járványügyi helyzet Keszthelyen, és szeretnénk, hogy ez így is maradjon. Így arra kérjük a hozzánk látogatókat, illetve a helyi lakosokat, akik ide lejönnek, hogy tartsák be az előírásokat. A veszélyhelyzet végéig minden pénteken 2 órától vasárnap este 8 óráig kell maszkot viselni itt a Balaton-parton, a Csík Ferenc sétány labdarugó pályától a Helikon Hotelig.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A maszk viselése alól mentesülnek azok, akik sporttevékenységet végeznek a parton, a fitness parkban azonban a korábbi rendeletnek megfelelően továbbra is kötelező a maszk. Keszthely alpolgármestere felhívta a figyelmet arra, a 1,5 méteres távolság megtartása is kiemelten fontos a vírus terjedésének elkerülése érdekében.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár