+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szigorodnak a maszkviselés szabályai Keszthelyen
2021. január 8. péntek 16:10 - Keszthely
Szigorodnak a maszkviselés szabályai Keszthelyen
Kötelező lesz a maszkviselés a keszthelyi Balaton-parton, a rendelet a veszélyhelyzet idején minden hétvégére kierjed. A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma január 8-án 25 fő.

A városvezetés tapasztalatai szerint hétvégenként sok látogató érkezik a keszthelyi Balaton-partra, távolabbi településekről. Annak érdekében, hogy elősegítsék a járvány terjedésének megakadályozását, január 9. szombat 8 órától kötelező a maszkviselés a keszthelyi Balaton-parton a Csik Ferenc sétány labdarúgó pályától a Helikon Szállóig behatárolt közterületen - számolt be Nagy Bálint polgármester.  A rendelet a veszélyhelyzet idején minden hétvégére kierjed, péntek 14 órától vasárnap este 20 óráig.Kivételt képeznek az egyéni sporttevékenységet végzők – például futók, kerékpározók - de a szociális távolság betartása számukra is kötelező.

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 25 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 18 fő - számolt be szokásos pénteki facebook bejegyzésében Keszthely polgármestere. 

A Keszthelyi Életfa Óvodában nincsen Covid fertőzött gyermek, sem dolgozó és megfigyelés alatt sem áll senki.

A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról számolt be Nagy Bálint: Az Egry József Általános Iskolában 3 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt. A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában, a Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor Utcai Székhelyiskolájában, a Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, a Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában, a Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában és a Premontrei Szakgimnáziumban nincs a járványban érintett személy. A Vajda János Gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők közül senki nem érintett, a digitális oktatásban részt vevők közül 2 tanuló járványügyi elkülönítés alatt áll. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet: az Asbóth Sándor Szakiskolában 4 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll. A Közgazdasági Szakiskolában 1 oktató és 2 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.A VSZK-ban 1 oktató áll járványügyi megfigyelés alatt.

Városunk Idősotthonában nincsen a járványban érintett ellátott, sem dolgozó. Az intézményben továbbra is látogatási tilalom van! A kormány által biztosított Covid vakcinát az elvégzett felmérés szerint a lakók 2/3-a, a dolgozók 70%-a igényli.

A Szivárvány bölcsődében sem a dolgozók, sem a gyermekek körében sincsen Covid megbetegedés.

Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.

Továbbra is segít a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ha nincs segítő családtag bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, csekkfeladáshoz, kérjenek segítséget tőlük bátran. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

A 2020. december 1-től indult Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja továbbra is várja a térségben élőket a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál.

A Kormány a korlátozó intézkedéseket február 1-ig meghosszabbította, így január 11. után is érvényben marad a 20.00 és 5.00 óra közötti kijárási tilalom.

 

galéria
 
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár