+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az előzőnél jobb évben bízik Karmacs polgármestere
2021. január 7. csütörtök 19:06 - Karmacs
Az előzőnél jobb évben bízik Karmacs polgármestere
Karmacson folyamatosak a fejlesztések. A pályázatok forrásai lehetővé teszik az új beruházásokat, értékmegőrző vagy megújító fejlesztéseket. 2020-ban is több nyertes pályázata volt az önkormányzatnak, amelyek közül a megvalósítás átcsúszik az idei évre. Kelemen István polgármestert kértük az elmúlt év értékelésére.

Keszthelytől mindössze 12 km-re található Karmacs település. A 760 lelkes községhez Hévíz is közel van. Az elmúlt években dinamikus fejlődésnek indult. Nagy lendülettel, optimizmussal álltak neki a 2020-as évnek, azonban számukra is rendhagyó volt az esztendő - mondta a polgármester, Kelemen István. A tervezett beruházásokból nem mindegyik valósult meg. De ami igen, az nagy öröm a faluban élőknek. A korábbi években megújult óvoda udvarán ki tudtak alakítani egy szép játékteret és új kültéri játékokat kaptak a gyerekek.

"Az óvodánk új kerítést kapott. A Magyar Falu Programban egy, a temetőhöz vezető utat aszfaltoztuk le, illetve megkaptuk a támogatást az önkormányzati konyha energetikai fejlesztésére. Sajnos a vírus helyzet felül írta ezeket az elképzeléseket. Közösségi rendezvényeket nem nagyon tudtuk megtartani. Egy tavaszi rendezvényen kívül mást nem tudtunk tartani. El kellett halasztani, illetve a vírushelyzetnek köszönhetően tulajdonképpen a fejlesztéseket is el kellett halasztanunk."- mondta Kelemen István polgármester.

Több beruházás forrása is rendelkezésre áll a település számláján a 2021-re átcsúszott kivitelezésekre.

"Ezeket a fejlesztéseket ’21-ben fogjuk elindítani. Az egyik fejlesztésünk, egy nagyon régi vágyunk. A víztározónk. A Vas-hegy alatti víztározónk, aminek hamarosan meg lesznek az engedélyes tervei, így 2021. tavaszán neki tudunk állni."- adott tájékoztatást a polgármester.

A víztározóhoz 66.987 MFt támogatást nyert a falu. Ugyancsak tavasszal kezdődhet meg az polgármesteri hivatal energetikai fejlesztése. Az idősek és fiatalok támogatására is nagy gondot fordítottak Karmacson és a jövőre nézve is, előtérbe helyezik a közösségépítő sport és kulturális programokat. Megújítják és ápolják a testvér települési kapcsolatokat, amire a járvány miatt nem volt lehetőség. Karmacsot sem kímélte a koronavírus. Az év egy nem várt eseménnyel zárult.

"Egy nagyon szomorú esemény kapcsán kell megemlékeznem Veilingerné Nagy Piroska kolléganőnkről, aki a COVID-járvány áldozata lett. Nagyon fog hiányozni a hivatalból. Nagyon nehéz szívvel beszélek róla, hosszú idő fog eltelni, míg feldolgozzuk a hiányát. Egy nagyon dinamikus, energikus, határozott egyéniséget vesztettünk vele. Karmacs, Vindornyafok és Vindornyaszőlős szinte minden lakójával személyes kapcsolatba került, hiszen hosszú éveken keresztül intézte a szociális ügyeket a három településen. Fájó szívvel búcsúzunk tőle. " - mondta el Kelemen István.

A rossz évzárás után egy jobb évben bízik Kelemen István. A kis község lakosaira is kihatással van a turizmus. Sokan a szállodaiparban, vendéglátásban dolgoznak - remélve, hogy hamarosan újra, a megszokott életet élhetik, mindennapi munkával, kikapcsolódással. Építve azt a közösséget, ami elengedhetetlen a zalai település további fejlődéséhez.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár