+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerű a minecraftos Festetics-kastély
2021. január 4. hétfő 11:53 - Keszthely
Népszerű a minecraftos Festetics-kastély
A gyermekek egyik játékában, a Minecraft világában is megismerkedhetnek már az érdeklődők a Helikon Kastélymúzeummal. A virtuális teret egy korábbi látogató valósította meg. A projektet bárki megtalálhatja és játszhatja. A legjobbakat díjazni is fogják. A kastély tervei között szerepel, hogy múzeumpedagógiai foglalkozások keretén belül is használni fogja a játékot.

Már a téli szünet kezdete óta játszhatnak az érdeklődők a minecraftos Festetics-kastély területén. A projekt folyamatosan bővül. Az épületek már december óta készen vannak, a bútorzat is hamarosan teljes lesz. A kastélyt további elemekkel nem lehet majd bővíteni, de virtuálisan megtekinthetőek lesznek a szobák. A park melletti kreatív téren élhetik ki kreativitásukat a játékosok igazán. Sokak tetszését már a megjelenés óta elnyerte a projekt. Marton Benedek is az elsők között volt, aki kipróbálta.

„Nekem nagyon tetszik a kastély. Szerintem nagyon jól meg lett csinálva. Én nagyon sokszor szoktam minecraftozni és én is mindig építek mindenféle házat kreatívba én is. És szerintem nagyon jó lett ez az egész. Nagyon jól meg lett csinálva. Látszik rajta, hogy sokat dolgozott és szerintem megéri rajta menni, mármint a pályán.”

A játékot egy korábbi látogató, Rácz Márkó Dominik álmodta és valósította meg. Mint elmondta, novemberben kirándult el Keszthelyre, akkor fogalmazódott meg benne, hogy megvalósítja a virtuális világban is a hercegi miliőt. A projektről elmondta, az alkotás során, nehézség volt megvalósítani azt a részletgazdaságot, ami jellemzi a Helikon Kastélymúzeumot. Több fényképet is kapott a szobák berendezéseiről, hogy a leginkább jellemző tárgyak is bekerülhessenek a virtuális világba.

„Alapvetően hobbyszinten foglalkozom a játékkal, tehát semmiképpen sem mondanám magamra, hogy hatalmas nagy spíler vagyok vagy nagyon sok időt töltök vele, úgyhogy tulajdonképpen a hely által inspirálódtam, hogy elmentem és gondoltam, hogy megéri megalkotni ezt Minecraftban.”

A játékot a kastély szerverén keresztül lehet elérni, ahol többjátékos módban is van lehetőség csatlakozni a pályához. Ezen keresztül sétát lehet tenni a kastélyparkban, a pálmaházban, illetve megtekinthető a Hintómúzeum is. A Helikon Kastélymúzeum ezzel a projekttel kívánja segíteni főleg a fiatalabbakat a vírusos időszakban. Céljuk, hogy ezen a virtuális téren keresztül ismerkedhessenek meg a látogatók a kastély világával. Emellett pályázatot is hirdettek. A kastélyt körülvevő kreatív arénában saját elképzelés alapján valósíthatnak meg egy újabb teret a játékosok. A legkreatívabb, legnagyobb és legszebb építményeket díjazni is fogják.

„Mi ezt folyamatosan tudjuk felügyelni, folyamatosan tudjuk nézni. Alapvetően azt majd úgy szeretnénk kérni az illetőktől, hogy egy Print Screen-t, egy kis képet csináljanak az épületeikről és azt küldjék el nekünk. De alapvetően tudjuk az összes lépésüket a pályán, úgyhogy erre nem lesz szükség.” - ismertette Fókás Andor Zalán a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

A játékkal hosszú távú céljai is vannak a Helikon Kastélymúzeum munkatársainak. A későbbiekre tervezik, hogy múzeumpedagógiai foglalkozásaik keretén belül is használni fogják ezt a virtuális teret. A pályázatra várhatóan január közepéig jelentkeznek a játékosok. A projekt szerverét a Helikon Kastélymúzeum honlapján található elérhetőségen keresztül lehet elérni. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ülésen Gyenesdiás klímatudatosságáról, az erdeményekről és a tervekről volt szó.
 
Egy polgármester- és két képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba május 23-ig.
 
A klímastratégia kialakításában a civileknek is nagy szerepe van.
 
A plébánia rendszeres ad otthont szakrális témájú tárlatoknak.
 
Közösségi edzésen gyűjtöttek a Békés Harcosok.
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár