Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sikeres év után fejlesztésekben gazdag esztendő előtt áll Sármellék
2020. dec. 18. péntek | Sármellék
Sikeres év után fejlesztésekben gazdag esztendő előtt áll Sármellék
A járványhelyzet ellenére is eredményes gazdasági évet zártak Sármelléken. A tavaszi karantén idején több beruházás is zavartalanul megkezdődhetett: felújították az iskolát, kerékpárút épült. Jövőre védőnői helyiséggel bővül az orvosi rendelő épülete, felújítják az önkormányzat pincéjét és az óvoda melletti művelődési házat. Karácsony előtt ezúttal is jelentős támogatást osztottak a családoknak és nyugdíjasoknak Sármelléken.

Az első hullám idején megkezdték az iskola korszerűsítését. 250 millió forint uniós forrásból új kazánnal, napelemekkel bővült az intézmény és új szigetelést is kapott az épület. Szeptemberben már a megújult iskolába térhettek vissza a diákok, az ünnepélyes átadást tavaszra tervezik.

Szintén elkészült a Sármellék Zala-völgye turisztikai kerékpárút.  4,5 kilométer hosszú szakaszon mezőgazdasági és kerékpárutat építettek, mely a Zala-folyó töltésére vezet.A fejlesztés célja, hogy összeköttetést teremtsen a Balatoni Bringakörút és a Kis-Balaton között. Ha elkészül az M76-os út kapcsán tervezett kerékpárút, akkor megvalósul ez az összeköttetés.

A leendő védőnői épület helyét mutatja a polgármester. Horváth Tibor elmondta, ez a legfrissebb elnyert pályázatuk. A Zala Megyei Önkormányzat TOP programján nyertek 60 millió forintot. Teljesen új védőnői épületet alakítanak ki az orvosi rendelőhöz építve. 

„Azért volt erre szükség, mert a védőnői szolgálatunk és a kettes számú háziorvosi szolgálatunk egy helyiségben rendel, természetesen külön időszakokban, de ez nem igazán jól működik. Sikerült elnyernünk ezt a pályázatot és jövő év tavaszán nekiállunk ennek a pályázatnak” - fejtette ki Horváth Tibor polgármester. 

Jövőre több elnyert pályázat kivitelezése kezdődhet meg. Az óvoda előtti művelődési ház korszerűsítésére szintén TOP forrást nyertek. A helyiek által csak pártháznak hívott épület hőszigetelést, új nyílászárókat és tetőt kap, de akadálymentesítik is az oktatási központnak helyet adó épületet.

2021-ben megkezdhetik a régóta várt ipari park kialakítását. A reptér közvetlen szomszédságában lévő kármentesített területen közutat építenek és kialakítják a közművesítést, a település felé pedig hangszigetelő falat építenek. 

„Szeretnénk, hogy ha minél több vállalkozásnak tudnánk segíteni azáltal, hogy egy kialakított alap-infrastruktúra meglesz. Így gondoljuk, hogy a vállalkozások, vagy újonnan alakuló vállalkozások be tudnak települni Sármellékre. Reméljük, hogy ezzel tényleg tudjuk őket segíteni” - nyilatkozta a településvezető. 

A település vezetése a szociális támogatásokra kiemelt figyelmet fordít. Korábban a 14, most már minden 18 év alatti sármelléki gyermek után vásárlási utalványt adott az önkormányzat a családoknak. A sármelléki állandó lakcím mellett még feltétel, hogy a helyi bölcsődébe, óvodába, vagy iskolába kell járnia a gyermeknek. Nekik 12 ezer, míg a 65 évfelettieknek 9 ezer forintos utalványt adtak. Ezeket csak helyi boltokban lehetett elkölteni. Az általános iskolásoknak és óvodásoknak ezen felül még 2500 forintot adtak fejenként, mely összegből vagy a szülői munkaközösség, vagy a pedagógusok vásárolhattak ajándékot nekik. Horváth Tibor kifejtette: „Ez körülbelül 350 fő körül van. 5.200.000 forintot költöttünk az idén erre. Plusz, ha hozzátesszük ezt a 2.500 forintot, akkor az közel 5.600.000-5.700.000 forint.”

A járványhelyzet ellenére is eredményes gazdasági évet zártak Sármelléken. A gazdasági nehézségek miatt a saját erős beruházásokat felfüggesztették vagy elhalasztották. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Sármellék
A sármelléki és zalavári szovjet légierő ezredhez kapcsolódó emlékeket és tárgyakat keres a Balatoni Múzeum.
| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Sármellék
Sármelléken járda és a kerékpárút kialakítása zajlik. Idén is folytatódnak a beruházások, fejlesztések.
| 2024. jan. 26. péntek 16:03 | Sármellék
Évindító fogadáson értékelt Sármellék polgármestere.
| 2023. nov. 16. csütörtök 15:15 | Sármellék
Bulgáriai gyerekek vendégeskedtek Sármelléken.
| 2023. nov. 15. szerda 16:38 | Sármellék-Zalavár
A beruházás a helyiek közlekedése mellett a kerékpáros turizmust is szolgálja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.