+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 750 ezer forintos karácsonyi támogatást nyújtott az Emberi Erőforrások Bizottsága
2020. december 17. csütörtök 17:17 - Keszthely
750 ezer forintos karácsonyi támogatást nyújtott az Emberi Erőforrások Bizottsága
750 ezer forintot különített el az Emberi Erőforrások Bizottsága az óvodák, az általános iskolák és az ESZI számára. Keszthelyen már hagyomány, hogy az ünnepek előtt a bizottság pénzadománnyal járul hozzá az intézmények karácsonyához. Idén nem volt lehetőség személyesen elvinni az ajándékot és a karácsonyi műsorok is elmaradtak, de a bizottság fontosnak tartotta fenntartani a hagyományt.

Keszthelyen hagyomány, hogy karácsony előtt az Emberi Erőforrások Bizottsága megajándékozza a helyi iskolákat, óvodákat. Ilyenkor műsorral szoktak kedveskedni a gyerekek. Az idei évben a világjárvány miatt elmaradtak a karácsonyi műsorok vagy kis létszámban szervezték meg azokat.  

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke sajtótájékoztatón beszámolt arról, ebben az évben is hozzájárulnak az intézmények karácsonyi ajándékához. Bár a pandémia miatt újra kellett tervezni a költségvetést, mégis jelentős összeget sikerült elkülöníteni erre a célra.

„Sikerült úgy gazdálkodnunk, hogy év végére maradjon a költségvetésből. Az Emberi Erőforrások Bizottsága 750 ezer forint vagyis háromnegyed millió forint összegben tudott az idősebbek és a gyerekek karácsonyfája alá ajándékokat küldeni. A legnagyobb összeget az óvodások kapták, 225 ezer forintot, de az Egyesített Szociális Intézmény részére is elkülönítettünk 100 ezer forintot, így az idős gondozottak is és a bölcsisek is tudnak gyümölcsöt, kisebb játékokat, szaloncukrot kapni.” - emelte ki a bizottság elnöke.

Csótár András elmondta, Keszthely önkormányzata közel 500 millió forintos bevételkiesést szenvedett el a járvány miatt. Ez érintette az Emberi Erőforrások Bizottságát is, ahol a szokásos éves költségvetés jelentős részét a károk enyhítésére csoportosították át. A bizottság elnöke kiemelte, az óvodák és az ESZI mellet hat keszthelyi általános iskola és a zeneiskola kapott támogatást 50-100 ezer forint értékben a tanulólétszám arányában.

„Ellenére annak, hogy a költségvetésünk jelentős része más területen került felhasználásra, mégiscsak sikerült ezt az összeget kiszorítani és ezt nagy örömmel juttatjuk el azoknak, akik ennek örülnek. Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy a bizottságunk nevében a kicsiknek is és az idősebbeknek is áldott, békés, boldog karácsonyt kívánjak.” - mondta az elnök.

Csótár András hozzátette, az idei évben a középiskolások számára nem tudtak támogatást nyújtani, ugyanis ők digitális oktatásban vesznek részt, így az ajándékok átadása nehézkessé vált volna. Az általános iskolákba, az óvodákba és az idősek otthonába az intézményvezetők juttatják el az ajándékokat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár