+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hagyj el egy mikuláscsomagot
2020. december 7. hétfő 17:43 - Keszthely
Hagyj el egy mikuláscsomagot
Idén is meghirdették a jótékonysági akciót, melyhez már Keszthely is csatlakozott. A szervezők felhívása az volt, hogy egy forgalmas helyen hagyjanak el az emberek egy mikuláscsomagot, hogy a megtalálónak ezzel mosolyt csaljanak az arcára. Az idei kezdeményezéssel a karanténban lévőket és a járvány idején is a frontvonalban dolgozókat szerették volna meglepni.

Maga a  Mikulás is több csomagot hagyott el Keszthelyen. Az országos kezdeményezéshez csatlakozott a nagyszakállú. Édességekkel és gyümölccsel megtöltött csomagok kerültek például a Festetics-szoborhoz, a szökőkút mellé, vagy a főtéri bástyához.

Az arra sétáló gyerekek nagyon örültek, hogy találkozhattak a Mikulással. Énekekkel, versekkel kedveskedtek neki. Aki nem talált csomagot, az se maradt finomság nélkül, szaloncukrot kapott ajándékba. A járvány miatt a Mikulás nem tudott úgy találkozni a gyerekekkel, ahogy az elmúlt években. A Mikulás elmondta, hogy emiatt nagyon szomorú. Az idén is sok üzenet, kívánság érkezett hozzá a gyerekektől, ám nem a megszokott kérésekkel fordultak hozzá.

„Nem ajándékot kérnek, nem játékot, nem édességet, hanem nagyon sok helyről szeretetet, hogy együtt lehessen a család, hogy ez a betegség minél előbb elmenjen és hogy a nagyszülők továbbra is az unokákkal együtt tudjanak ünnepelni majd karácsonykor" - nyilatkozta a Mikulás.  

A „Hagyj el egy Mikuláscsomagot” egy országos akció. Három módon lehetett hozzá csatlakozni; a forgalmas helyen elhagyott csomag mellett az egészségügyben, kereskedelemben dolgozóknak és szolgálatot teljesítők munkáját köszönhették meg, illetve a karanténban lévőket lehetett meglepni. A szervezőknek annyi kérése volt, hogy az elhagyott és megtalált csomagot fotózzák le és tegyék közzé a képet az esemény facebook csoportjában.  Kovács Gyöngyi és családja tíz csomagot állított össze és helyezett el a város különböző pontjain. Gyöngyi már tavaly felfigyelt a kezdeményezésre, gyermekével akkor sajnos nem találtak csomagot Keszthelyen.

„Innen jött az ötlet, hogy az idén majd megpróbáljuk, ha nem hoz létre senki ilyen csoportot. Rákerestem a facebookon és nem volt ilyen csoport. Innen jött az ötlet, hogy egy próbát megér” - mondta el televíziónknak Kovács Gyöngyi. 

A keszthelyi csoportnak 77 tagja lett, akik 24 csomag elhelyezéséről osztottak meg fényképet. Országosan több mint 300 települést regisztráltak a szervezők. A kétnapos akciónak már az első napján sok csomag talált gazdára.

Ancsin Alex, az akció ötletgazdája: „Tegnap este összeszámoltam – amennyire tudtam – és 3200 fölöttit számoltam eddig, de a kezdeményezést idén kétnaposra hirdettem meg, mivel vasárnapra esett 6-a, így aki úgy gondolta, hogy hétfőn olyan időszakban szeretné elhagyni, amikor iskolába mennek a gyerekek, vagy éppen óvodába, hogy megtalálják. Szóval ezért lett idén kétnapos.”

A visszajelzések alapján már most sikeresnek ítélik a szervezők az akciót.  A kezdeményezés célja, hogy ne a szokásos formában jótékonykodjanak az emberek, hanem ismeretlenül szerezzenek örömet egymásnak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus