+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a megújult játszótereket
2020. december 7. hétfő 15:16 - Keszthely
Átadták a megújult játszótereket
Négy, teljeskörűen megújult játszóteret és egy fitnesz parkot adtak át Keszthelyen. A közösségi tereket az Összefogás Keszthelyért Egyesület által elnyert, mintegy 340 millió forintos pályázatnak köszönhetően sikerült kialakítani. A projekt több elemet is tartalmaz, így például közösségi programok szervezését és közösségi központok kialakítását. A következő hetekben több, felújított játszóteret adnak át Keszthelyen.

Új eszközökkel bővült a Rózsa utcai játszótér. A pályázat keretein belül kéttornyú játékvár mászókávall és csúszdákkal, új hinták és mérleghinták, rugós játékok és kisvonat várja a gyermekeket és szüleiket. A projekt célja, hogy korszerű eszközökkel felszerelt, élményközpontú játszóterek jöjjenek létre városszerte.

Az elmúlt időszakban 9 játszótér újult meg Keszthelyen, ebből öt kapta meg eddig a működési engedélyt. Ezeket sajtótájékoztató keretein belül adták át hétfőn délelőtt. Pálinkás Róbert, az Összefogás Keszthelyért Egyesület elnöke elmondta, 2017-ben mintegy 340 millió forintot sikerült elnyerni helyi közösségek támogatására, ennek egyik eleme a játszóterek megújítása.

„Ezen kívül kis közösségi központokra körülbelül 80 millió forintnyi keretösszegben lehetett pályázni, 130 millió forint volt a játszóterekre és további 130 millió forintot lehetett pályázni a városi programok megvalósítására. Jelenleg összességében 320 millió forint nyertes pályázat valósulhat már meg a városban. Én azt gondolom, hogy egy nagyon fontos kezdeményezés volt, amiben az Összefogás Keszthelyért Egyesület részt vett.” - mondta az Összefogás Keszthelyért Egyesület elnöke.

Új elemekkel gazdagodott a Damjanich utcai játszótér is. Hiánypótló fejlesztésként és új szolgáltatásként fitnesz eszközöket helyeztek ki a felnőtt korosztály számára. Emellett itt is új, fából készült játszótéri elemeket, játszóvárat és hintákat vehetnek birtokba a gyerekek és elkészült a gumiburkolat is. Boldizsár Erzsébet, a Helikon Liget Egyesület elnöke kiemelte, nagyon fontosnak tartják a közösségi terek kialakítását. Ennek kapcsán több pályázata is folyamatban van az egyesületnek.

„Az Erzsébet-liget közparkká való rendezésén munkálkodunk, aminek keretében már az elfogadás előtt lévő pályázatunk van, ami egy közösségi tér, egy építménynek a létrehozását célozza. Ez biztosítaná nem csak a város lakóinak, az egyesület tagjainak, hanem az arra kerékpározó sok turistának a pihenőhelyét.” - tájékoztatott a Helikon Liget Egyesület elnöke.

Kertvárosban is új játszóteret kaptak a gyerekek. A Nyár és a Tipegő utca sarkán új homokozót alakítottak ki, és a már meglévő játékelemek alá gumiburkolatot fektettek le. Emellett megtörtént a terület füvesítése is. A Semmelweis utcában a korábban felújított játszótér szomszédságába fitnesz elemeket helyeztek ki és itt is új gumiburkolatot fektettek le.

„Valódi, keszthelyi, alulról jövő kezdeményezésként keszthelyi civil szervezeteket, keszthelyi lakókat bevonva kezdtük el megtervezni, előkészíteni azt a folyamatot, aminek az egyik fontos része az, hogy közösségi tereket alakítunk ki a városban. A tervünk és a célunk az volt, hogy lehetőleg Keszthelyt lefedően minden városrészben újuljanak meg játszóterek, közösségi terek vagy akár építsünk teljesen új közösségi tereket is, így lesz ez majd Kertvárosban is.” - emeltek ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A Kossuth Lajos utca 5. szám alatt lévő kis játszótér is teljeskörűen megújult. Az új gumiburkolat mellett fából készült játékelemeket és egy padot is elhelyeztek a területen. A jövőben várhatóan több játszóteret is átadnak városszerte, a projekt egy kertvárosi, teljesen újépítésű, nagyszabású játszótér megépítésével fejeződik be várhatóan tavasszal.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár