+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventi lélekemelő kincskeresés Cserszegtomajon
2020. december 1. kedd 18:29 - Cserszegtomaj
Adventi lélekemelő kincskeresés Cserszegtomajon
Adventi lélekemelő kincskereső játékra invitálja az érdeklődőket a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület. A három hétig tartó kalandtúra során három helyszínt kell megtalálniuk az érdeklődőknek a megtalált utasítások alapján. A játék vasárnap kezdődött, még lehet rá lehet hozzá csatlakozni.

Vasárnap a szentmisét követően is osztott útmutatókat a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület a lélekemelő kincskereső játékhoz. Többen érdeklődtek már rá korábban is, akadtak olyanok, akik az első adandó pillanatban már el is kezdték a fejtegetést. Először egy keresztrejtvényt kapnak a kalandorok. Ennek segítségével tudnak tovább keresgélni a játékosok. Az adventhez és a karácsonyhoz kapcsolódó fogalmakat kell beírniuk az üres rubrikákba. A játékot a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület azért találta ki, hogy a pandémia alatt is tudjanak közös programokon részt venni a családok, baráti társaságok.

„A gyerekek ezt nagyon élvezik. Innen jött az ötlet, hogy kicsit úgy bezárva lett minden család ebbe a helyzetbe. És mivel a Hagyományőrző Egyesületünknek ilyenkor nagyon sok rendezvénye van decemberben, mindenünk elmaradt. Próbáltunk egy olyan játékot kitalálni, ami a járványügyi helyzetnek megfelel. Szabadtéren, családilag, nem találkozunk senkivel, úgyhogy elindultunk kincset keresni és találni.” - ismertette Hardiné Partics Edina a  Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület tagja.

A feladatokat főként gyermekeknek találták ki, azonban idősebbek számára is kikapcsolódást nyújt.

Varga Dorottya és Szabó Fruzsina közösen kezdték el a játékot. A keresztrejtvény után már a következő feladatot is megtalálták. A két fiatalnak nagyon tetszettek a feladványok.

„Szerintem ez egy nagyon ötletes játék és szerintem helye van itt a templomi meg a falu közösségének az ilyen vetélkedőnek, hogy meglássuk, hogy ki az, aki a legleleményesebb. És hogy még ez valamilyen szinten itt a vírusidejében is összekovácsolja a közösséget.”

Az útmutatónak és a feladatok megoldásoknak köszönhetően gyorsan ráleltek az első ládára. A helyes számkód megfejtésével gyorsan ki is nyitották és megtalálták benne a lélekemelő gondolatot, valamint a játék folytatásához elengedhetetlen útmutatást. A lányok szerint a vírushelyzetben is szükség van arra, hogy pozitív tanácsokkal gazdagodjanak.

„Most ez a vírus nagyon sok negatív energiát kaptunk vissza, az iskolában is  megnehezíti a dolgunkat, itt a templomban is nagyon. Hát igazából ez a játék nagyon sok pozitivitást ad, egy egészen új energiával tölt el.”

Összesen három helyszínen lehet ládákat találni, mindegyiket Cserszegtomajon belül. A játék szervezői elárulták, hogy minden kincsesláda egy adventhez köthető helyen található. A kirándulások során a települést is meg lehet ismerni, valamint kiváló lehetőséget biztosít a kikapcsolódáshoz is.  Útmutatókat az Egyesülettől lehet igényelni, de a közösségi oldalukról is letölthető. A játékon december 20-ig lehet részt venni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár