Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Elindult a NépmesePont online programsorozata
2020. nov. 17. kedd | Keszthely
Elindult a NépmesePont online programsorozata
A helyi és környékbeli kézműveseket mutatja be a NépmesePont online programja. A koronavírus-járvány miatt a Goldmark Károly Művelődési Központban működő intézmény is bezárta kapuit, azonban nem hagyják program nélkül a látogatóikat. A tavaszi nagy sikerre való tekintettel ezúttal is online tartalmat kínálnak a közösségi oldalukon és a YouTube-on. Az alkotók nagy örömmel vesznek részt a kezdeményezésben, az érdeklődők pedig várhatóan heti három alkalommal találkozhatnak friss tartalommal.

Tűzzománc készítőt látott vendégül a NépmesePont szombaton. A programról azonban hiányzott a megszokott gyerekzsivaj, a járványügyi intézkedések miatt a Goldmark Károly Művelődési Központban működő népszerű helyszín sem szervezhet nyilvános rendezvényeket. A NépmesePont munkatársai azonban az elsők között indították el az online közvetítéseket, amelyeket a közösségi oldalon és a YouTube-on lehet nyomon követni.

„Első dolgunk volt, hogy a mai, szombati elmaradt játszóházat úgy pótoljuk, hogy elvittük a kis saját berendezésünket és abban a műhelyben felvettük Szalai Imrének a tevékenységét meg megkértük, hogy kicsit mutatkozzon be, aki már járt nálunk többször táborban, játszóházban és jött volna el ide ma. Ebből jött az ötlet, hogy miért ne mutathatnánk be a többi olyan, akár előadót, akár főleg kézművest, aki valaha itt járt a NépmesePontban.” - tájékoztatott Tóth Adél, a NépmesePont foglalkozásvezetője.

A NépmesePont munkatársai már a tavasszal is szolgáltak online tartalommal a látogatóiknak. Most azonban könnyebb helyzetben vannak, ugyanis bár nem fogadhatnak vendégeket, lehetőségük van a NépmesePontban dolgozni. Ezért döntöttek úgy, hogy azokat az alkotókat, akiket nem tudnak személyesen felkeresni, meghívják Keszthelyre. A kézművesek nagy örömmel vesznek részt a programban.

„Azért szerettem volna elvállalni, mert én itt születtem Keszthelyen, tehát ez egy nagyon érdekes visszatérés nekem. Főleg úgy, hogy visszaköltöztem Budapestről nagyon sok év után ide a környékre. Ez a terem, ahol itt vagyunk, ez meg különösen fontos és érdekes pontja az életemnek, hiszen én egészségügyi szakközépiskolát végeztem itt Keszthelyen, és amikor az iskola elindult, akkor az első évfolyammal nem tudtak mit kezdeni, hogy hova tegyék helyileg, és ebben az épületben, konkrétan ebben a tanteremben töltöttem a szakközépiskola első évét.” - mondta Pintér Eszter, tűzzománcékszer-készítő.

Az alkotók bemutatják munkáikat, csak úgy, mint a nyilvános foglalkozásokon és beszélnek tevékenységükről is. A NépmesePont munkatársai rögzítik ezeket a bemutatkozásokat, majd feltöltik az internetre. Tóth Adél és kolléganője, Horváth Szabina közösen ötletelnek és az anyagok elkészítési folyamatából is mindenki kiveszi a részét. Egyszerű technikával, saját telefonjukkal dolgoznak, ugyanis azt vallják, hogy kreativitással és pozitív hozzáállással is lehet hasznos tartalmat létrehozni.

„Az előző hullámban is már csináltuk ezt, és akkor, mivel nagyon hirtelen jött, amit tudtunk, amihez tudtunk nyúlni, azt mind kipróbáltuk. Most egy picikét mondhatnánk, hogy tapasztaltabbak vagyunk, de tulajdonképpen itt nem kell gondolni nagy technikai dolgokra, nem vagyunk nagy youtuberek. Igazából a legegyszerűbb módon felvesszük a videókat, természetesen próbáljuk úgy megcsinálni, hogy élvezhető legyen, nézhető legyen, de egy természetes, egyszerű kapcsolatot szeretnénk tartani azokkal, akik egyébként is járnának ide.” - emelte ki Horváth Szabina, a NépmesePont munkatársa.

Az elkészült videókat a NépmesePont YouTube csatornáján és természetesen a közösségi oldalon is meg lehet nézni. A tervek szerint heti három alkalommal, hétfőn, szerdán és pénteken jelentkeznek új tartalommal. A tavaszi tapasztalatok szerint nagyon népszerűek voltak az online videók, a munkatársak bíznak benne, hogy ez az őszi időszakban sem lesz másképp.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2021. jún. 23. szerda 16:12 | Keszthely
A tábor célja, hogy a gyerekek mielőbb elsajátítsák a környezettudatos gondolkodást.
| 2020. okt. 7. szerda 17:21 | Keszthely
Mesedélutánt szervezetek ez alkalomból a keszthelyi NépmesePontban a hétvégén.
| 2020. júl. 31. péntek 19:06 | Keszthely
Ingyenes táborban élik meg a népmesék világát.
| 2020. feb. 12. szerda 16:11 | Keszthely
A NépmesePont új foglalkozása elsőként a dél-amerikai országba kalauzolta a családokat.
| 2020. jan. 29. szerda 16:35 | Keszthely
Legutóbb farsangi játszóházat rendeztek az intézményben, ahol álarcokat készíthettek a résztvevők.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:00
Szignatúra
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.