+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 30 fát ültettek el Gyenesdiáson
2020. október 29. csütörtök 15:31 - Gyenesdiás
30 fát ültettek el Gyenesdiáson
30 facsemete vásárlására kapott támogatást Gyenesdiás a Településfásítási Program keretein belül. A település 24 kőrist és 6 hársfát vásárolt. Előbbieket a Faludi-síkon, a jövőbeni ipari út mentén ültették el, a hársak pedig a sportpálya mellett kaptak helyet. Az ültetéshez a Bakonyerdő Zrt. munkatársai nyújtottak szakmai segítséget.

Szakemberek segítségével ültették el a kőrisfákat Gyenesdiáson. A Faludi-síkon 24 csemete kapott helyet, a fákat a Bakonyerdő Zrt.-től vásárolta a település. A növényeket az országos fásítási programnak köszönhetően szerezte be Gyenesdiás. Az Agrárminisztérium pályázatának célja, hogy a települések fásításával hozzájáruljanak az egészségesebb környezet megteremtéséhez, az élhetőbb települések kialakításához és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez. Gyenesdiáson a jövőbeni ipari út mentén kaptak helyet a kőrisek.  

„A Faludi-sík egy olyan helyszín, ami a jövőben komoly fejlesztések előtt fog állni, hiszen a közelben létesül majd Gyenesdiás harmadik temetője. Eredendően oda pályáztunk, de ott még tereprendezés zajlik és bízom benne, a következő években a kegyeleti helyet, helyszínt ki tudjuk alakítani. Természetesen egy nagy területrész, a temető melletti terület, amelyben ez az iparterületi út kivezetés is szolgálja azt, hogy zöldítenünk kell, fel kell készítenünk a környezetet arra, hogy egy szép fasor, egy út menti fasor fogadja majd mindazokat, akik ide a várvölgy útról letérnek, illetve innen kikanyarodnak.” - tájékoztatott Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Az Agrárminisztérium 2020 júniusában indította el a Településfásítási Programot. Ennek keretében összesen 12 ezer darab elültethető fát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések. A fával borított területek növelése, a települések zöldítése mellett az is fontos, hogy a fák elültetése, gondozása erősítse a helyi közösségeket. Gyenesdiáson az ültetéshez a Bakonyerdő Zrt. szakemberei nyújtottak segítséget.   

„Az országos szintű településfásítási program egy szép példája a sokrétű együttműködésnek. Egyrészt az Agrárminisztérium, másrészt az Országos Erdészeti Egyesület, az adott önkormányzatok és a területen illetékes erdőgazdaságoknak az együttműködése során valósul meg. Mindenki hozzáadja a saját tudását.” - emelte ki Hoffmann Pál, a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének erdészeti igazgatója.

A pályázat keretében Gyenesdiás összesen 30 fa elültetésére kapott támogatást. A 24 kőrisfa mellett 6 hársfát is vásárolt a település, ezek a sportpálya mellett kaptak helyet.          

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár