Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hosszabb nyitvatartással várják a temetőkben a látogatókat
2020. okt. 29. csütörtök | Keszthely
Hosszabb nyitvatartással várják a temetőkben a látogatókat
Már az elmúlt hosszú hét végén is tapasztalható volt, hogy megnőtt a temetőknél a forgalom. A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek. A temetők hosszabb ideig lesznek nyitva és útlezárásra is kell számítani Keszthelyen.

A temetőkben hétköznapokon is nagyobb a forgalom ilyenkor, mint az év többi napjain. A hozzátartozók gondozzák a sírokat, a fenntartók a sírkerteket. A korábbi hulladékot már elszállították, tiszták a temetők. A lehullott falevelet folyamatosan gyűjteni kell. Néhány síremléken már koszorú és friss virág, leégett gyertyák. A távol élő hozzátartozók az októberi hosszú hét végén már ellátogattak szeretteik sírjához. Mindenszentek és a halottak napja miatt megnőtt a forgalom a temetőknél. A már kialakult gyakorlatnak megfelelően a temetői rend fenntartásában a következő napokban hosszabbított nyitvatartással várják a temetőbe látogatókat.

"Ahogy az elmúlt években is, október 21-től november 2-ig reggel 7-től este 8-ig tartanak nyitva a temetők. 23-tól viszont ügyeletet is tartunk, tehát itt találkozhatnak a látogatók kollégával, akik segítségükre tudnak lenni. Felhívnánk a temető látogatók figyelmét, hogy a távolságot tartsák be itt is, bár maszk viselése - mivel szabadtéren vagyunk - nem kötelező."- adott tájékoztatást Kisantal Ferencné, a VÜZ Nonprofit Kft. temetkezési ágazatvezetője.

A zavartalan megemlékezés és a baleset megelőzése érdekében a közlekedők természetesen – elsősorban a temetők környékén és az odavezető utakon – nagyobb rendőri jelenlétre és forgalomi rend változásra is számíthatnak.

"Útlezárásokra a Keszthelyi Rendőrkapitányság területén egyetlen egy helyszínen kell számítani. Az Keszthelyen az Új temetőnél lesz. A forgalom korlátozás, a forgalmi rend változás úgy fog kinézni, hogy a 71.számú főútvonalról lehet megközelíteni az Új temetőt. „Egyirányúsátásra” kerül a forgalom a Hévízi út irányába. Így megkérnénk az idelátogató lakosságot,kegyeletüket lerovó embereket,hogy a körforgalom irányából közelítsék meg  a köztemetőt. Kollégáink kint fogják segíteni a forgalmat,folyamatos rendőri jelenlét lesz ott kint."- mondta el Dákai Gergő, rendőr őrnagy, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

A rendőrség arra is felhívja  a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy járművet gondosan zárjuk be, és győződjünk meg arról, hogy nem hagytunk-e az utastérben látható helyen bármilyen értéket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. nov. 23. csütörtök 16:53 | Keszthely
A Vaszary Kolos utca aszfaltozása miatt lesz ideiglenes forgalomkorlátozás.
| 2023. jún. 8. csütörtök 18:54 | Keszthely
A korlátozás több utcát is érint szombaton, az idén azonban a verseny egy napos lesz.
| 2022. júl. 6. szerda 16:38 | Keszthely
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
| 2022. máj. 3. kedd 17:44 | Keszthely
Vasárnap lesz a Giro d'Italia harmadik szakasza, ami városunkat is érinti.
| 2021. nov. 22. hétfő 16:37 | Balatonszentgyörgy-Fenékpuszta
Hamarosan elkészül az M76-os gyorsforgalmi út második üteme, tavasszal adják át a forgalomnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.