+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hosszabb nyitvatartással várják a temetőkben a látogatókat
2020. október 29. csütörtök 19:04 - Keszthely
Hosszabb nyitvatartással várják a temetőkben a látogatókat
Már az elmúlt hosszú hét végén is tapasztalható volt, hogy megnőtt a temetőknél a forgalom. A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek. A temetők hosszabb ideig lesznek nyitva és útlezárásra is kell számítani Keszthelyen.

A temetőkben hétköznapokon is nagyobb a forgalom ilyenkor, mint az év többi napjain. A hozzátartozók gondozzák a sírokat, a fenntartók a sírkerteket. A korábbi hulladékot már elszállították, tiszták a temetők. A lehullott falevelet folyamatosan gyűjteni kell. Néhány síremléken már koszorú és friss virág, leégett gyertyák. A távol élő hozzátartozók az októberi hosszú hét végén már ellátogattak szeretteik sírjához. Mindenszentek és a halottak napja miatt megnőtt a forgalom a temetőknél. A már kialakult gyakorlatnak megfelelően a temetői rend fenntartásában a következő napokban hosszabbított nyitvatartással várják a temetőbe látogatókat.

"Ahogy az elmúlt években is, október 21-től november 2-ig reggel 7-től este 8-ig tartanak nyitva a temetők. 23-tól viszont ügyeletet is tartunk, tehát itt találkozhatnak a látogatók kollégával, akik segítségükre tudnak lenni. Felhívnánk a temető látogatók figyelmét, hogy a távolságot tartsák be itt is, bár maszk viselése - mivel szabadtéren vagyunk - nem kötelező."- adott tájékoztatást Kisantal Ferencné, a VÜZ Nonprofit Kft. temetkezési ágazatvezetője.

A zavartalan megemlékezés és a baleset megelőzése érdekében a közlekedők természetesen – elsősorban a temetők környékén és az odavezető utakon – nagyobb rendőri jelenlétre és forgalomi rend változásra is számíthatnak.

"Útlezárásokra a Keszthelyi Rendőrkapitányság területén egyetlen egy helyszínen kell számítani. Az Keszthelyen az Új temetőnél lesz. A forgalom korlátozás, a forgalmi rend változás úgy fog kinézni, hogy a 71.számú főútvonalról lehet megközelíteni az Új temetőt. „Egyirányúsátásra” kerül a forgalom a Hévízi út irányába. Így megkérnénk az idelátogató lakosságot,kegyeletüket lerovó embereket,hogy a körforgalom irányából közelítsék meg  a köztemetőt. Kollégáink kint fogják segíteni a forgalmat,folyamatos rendőri jelenlét lesz ott kint."- mondta el Dákai Gergő, rendőr őrnagy, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

A rendőrség arra is felhívja  a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy járművet gondosan zárjuk be, és győződjünk meg arról, hogy nem hagytunk-e az utastérben látható helyen bármilyen értéket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár