Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Imi, mondj egy verset
2020. okt. 26. hétfő | Keszthely
Imi, mondj egy verset
A Szózat, az Anyám tyúkja, számos Ady vers és Babits Mihály Jónás könyve című műve is elhangzott Csuja Imre önálló estjén. Az Imi, mondj egy verset című előadás a magyar költészet körül forog, a gerincét Ady Endre költeményei adják. A színművész azt vallja, ma is igény van a magyar lírára, mutatja ezt az is, hogy rendre telt ház előtt szaval az ország számos pontján.

Arany János Családi kör című verse is felcsendült a Balaton Színház színpadán. Csuja Imre önálló estjén számos ismert verssel is megörvendeztette a közönséget. A résztvevők hallhatták például az Anyám tyúkját, a Szózatot vagy Radnóti Nem tudhatom című költeményét is. A Jászai Mari-díjas színművész élete gyermekkora óta összefonódott a versekkel, a magyar lírának köszönhetően írni és olvasni is korábban tanult meg, mint társai.

„A nagymamámnak az volt a mániája vagy hobbija vagy egyszerűen a törekvése, hogy nekem verseket tanítson. Ő egy irodalomkedvelő, kultúrakedvelő egyszerű parasztasszony volt, és mivel akkor ő már rokkantnyugdíjas volt, én nem jártam óvodába, nekem ő volt az óvónénim. mivel időmilliomosok voltunk, nagyon sok verset megtanított nekem. János vitézzel kezdtük, Füstbe ment tervvel, a Toldival és aztán így épült az összes többi. Az iskolában, gimnáziumban, majd később a főiskolán, meg az életben.”  - tájékoztatott a Jászai Mari-díjas színművész.

Az előadás gerincét Ady Endre költeményei adták. A színművésznek korábban már volt két Ady estje, azok is nagy népszerűségnek örvendtek. A mostani, kibővített előadáson más költők ismert költeményei mellett Babits Mihály Jónás könyve című műve is elhangzott. Csuja Imre úgy véli, a 21. század emberének is nagy szüksége van a lírára, ma is sokan vesznek szívesen a kezükbe verseskötetet, és az előadásokat is előszeretettel látogatja a közönség a járványhelyzet ellenére is.

„Ez a nézőktől is egy nagyon komoly fizikai teljesítmény volt én azt gondolom. Most elég sűrűn voltam, Baján voltam legutóbb, Őrbottyánban, azelőtt az Óbudai Vendéglátóipari Múzeumban és ott is maszkban ülték végig az emberek és jöttek  százával. Tehát ez azt erősíti bennem, hogy igény van a nézőkben a kultúrára, az irodalomra, a lírára, a költészetre.” - tette hozzá Csuja Imre.

Csuja Imre az önálló estje, a számos film- és szinkronszerepe mellett az Örkény Színház társulati tagja. A közönség itt több drámai szerepben is láthatja őt, így például az Ügynök halálában vagy a Tótékban. A színművész először járt a Balaton Színházban, Keszthelyen azonban több alkalommal is kirándult családjával.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Keszthely
Szakrális és világi verseket szavalt a Balaton Színházban Pálfi György.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Keszthely
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén is megszervezték a Wass Albert 24 órás maratont.
| 2024. jan. 22. hétfő 14:54 | Keszthely
Festménykiállítással egybekötött verseskötet bemutató délutánt szerveztek a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.