+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Esküvő főúri pompában
2020. október 26. hétfő 14:56 - Keszthely
Esküvő főúri pompában
A bormúzeumban, a márványteremben vagy a méltán népszerű velencei tükörteremben is kimondhatják a boldogító igent azok, akik a Festetics-kastélyt választják esküvőjük helyszínéül. Az intézményben 9. alkalommal tartottak esküvő kiállítást, ahol fotósok, dekoratőrök, cukrászok és ruhaszalonok is felvonultak, így a házasulandók egy helyen tájékozódhattak a lehetőségekről és a legújabb trendekről.

Az esküvői ceremónia minden pár életében az egyik legfontosabb alkalom. A Festetics-kastély északi szárnya kiváló lehetőséget teremt azok számára, akik főúri környezetben szeretnék kimondani a boldogító igent. A helyszín nem csak a fényűző lakodalom megtartására alkalmas, hanem a szertartás lebonyolítására is. Az esküvő kiállítás segítséget nyújt a pároknak abban, hogy különböző szolgáltatókkal találkozva tervezhessék meg a ceremóniát.

„Spontán programként kitaláltuk, hogy eljövünk, megnézzük a Festetics-kastélyt. Lényegében sodródtunk az eseményekkel, megláttuk, hogy van itt egy esküvői kiállítás és csalogatott a szép kiállítás, a zene. Aztán végül is azóta itt vagyunk, egy jó másfél órája.” - mondta egy érdeklődő pár, Zirig Zsófia és Szabó István.

A kastély báltermében zenei ízelítő is fokozta a hangulatot. Az érdeklődők többféle dekorációt is szemügyre vehettek, a szolgáltatók az elegánstól a természetközeliig számos lehetőséget felvonultattak. A kisteremben fotósok álltak a párok rendelkezésére, de esküvői játszóház is bemutatkozott. A kiállításról természetesen nem hiányozhattak a menyasszonyi torták és a sütemények sem, a jellemző trendekről is informálódhattak a házasulandók.

„A fiatal párok keresik az emeletes tortákat, amelyek különböző bevonattal készíthetőek: marcipánnal vagy natúr tortával, ami csak le van simítva. Különböző virágdekorációkkal, macaronnal és különböző díszítésekkel lehetnek. Egy lakodalomból nem hiányozhatnak az aprósütemények, amelyek a hagyományos lakodalmakat idézik vissza.” - tájékoztatott az egyik kiállító, Kéri Zsoltné.

A szolgáltatók elmondták, egyre több esetben van igény a mindenmentes süteményekre vagy a glutén- és laktózmentes fogásokra, így már ezek is elérhetők a kínálatban. A Festetics-kastély 9. éve szervezi meg az esküvő kiállítást azzal a céllal, hogy a házasulandóknak bemutassák ezt az egyedülálló és patinás helyszínt.

„Azért ez egy elegáns, ez egy nem hétköznapi helyszín. Négy rendezvényterünk van, tehát a kastély abban szerencsés helyzetben van, hogy naponta több esküvőt is tarthat, akár szimultán egyszerre többet is. Ki tudjuk elégíteni az igényeket annyiból is, hogy aki az eleganciát szeretné, elsősorban a velencei tükörtermet ajánljuk, aki a rusztikus belsőt, a bormúzeumot ajánljuk vagy akár a szabad ég alatt is megtarthatja az esküvőjét.” - emelte ki Erdős Andrea, a Helikon Kastélymúzeum esküvőszervezője.

Az idei kiállításon bemutatkozott a kastély két új esküvői helyszíne is. Az épület alatti pincében kialakított bormúzeum azokat várja, akik rusztikusabb környezetben szeretnék összekötni az életüket. Ez a helyszín 70-80 főt tud fogadni és akár születésnapokra, céges rendezvényekre is igénybe vehető. A könyvtár alatt lévő márványteremben a visszafogott eleganciát kedvelők mondhatják ki a boldogító igent. Emellett a kastélyparkban is lehetőség van házasodni, amelyhez maga az épület szolgál háttérként.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár