+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi lettem!
2020. október 22. csütörtök 13:47 - Keszthely
Keszthelyi lettem!
Találkozót szerveztek a Keszthelyre költözötteknek. A Keszthelyi lettem! Keszthelyre költözők klubjának az a célja, hogy segítsék az újdonsült városlakók beilleszkedését. A keddi találkozón kötetlen formában mondták el véleményüket, problémáikat a résztvevők. Az esemény után létrejött a Keszthelyi Gyüttment csoport a facebookon, ahová várnak minden ideköltözött személyt.

Hogy élted meg a Keszthelyre költözést? Hogy érzed magad a városban? Milyenek a helyiek? Ilyen kérdésekre keresték a választ a szervezők a találkozón. A Keszthelyre költözők klubját tavaly október után hívták össze ismét.  „A helyi identitás és kohézió erősítése Keszthelyen” című projekt keretében zajló találkozó célja az volt, hogy segítsék a Keszthelyre költözöttek beilleszkedését.

„Úgy gondolom, hogy mindennek az alapja a közösségépítés és minél jobban szeretnénk, ha az idegen, az úgymond „gyüttmentek” is beilleszkednének Keszthely város életébe” - nyilatkozta Gyetvai Alexandra, a projekt szakmai vezetője.

Bardócz L. Csaba tavaly vette meg lakását és idén márciusban költözött ide. A dalköltő-énekes és angoltanár elmesélte, hogy Gyenesdiáson lépett fel, utána a keszthelyi Balaton-parton ülve jött a gondolat, hogy ide költözzön.

„Nagyon sok pozitív élmény ért. Én azt érzem, hogy a keszthelyiek – és nem akarom senki máshoz hasonlítani – picit, a szó pozitív értelmében lazábbak, érzek valami mediterrán hozzáállást, ami nekem nagyon rokonszenves, úgyhogy barátságosak és nyitottak. Bár bevallom, mivel pont most éljük ezt a covidos korszakot, annyira nem jártam és mozdultam ki különböző helyekre, mint egyébként tettem volna” - mondta televíziónknak az újdonsült keszthelyi lakos. 

A jelenlevők többsége pozitívan nyilatkozott a helyiek, vagy ahogy egyesek mondták,  az őslakosok fogadtatásáról. A találkozón kiderült, hogy legtöbben keresik a kapcsolatokat, próbálnak közösségekhez csatlakozni, barátságokat kötni. Volt, aki a köztisztaságot kifogásolta, de ebben is előrelépést tapasztal már. A szervezők programokat és közösségeket ajánlottak a beköltözőknek és a jövőben is megpróbálnak segítséget nyújtani, bármilyen problémájuk van az újdonsült keszthelyieknek.  A találkozón felmerült az ötlet, hogy hozzanak létre egy facebook csoportot a betelepülőknek. Ez azóta meg is valósult. A Keszthelyi Gyüttment csoportban mindenki megoszthatja kérdéseit, problémáit. Az október 20-án létrehozott csoportnak 24 óra elteltével már 37 tagja van. A csoport tagjai keresik annak a lehetőségét, hogy hol tudnának rendszeresen találkozni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár