+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hét csapat vetélkedett Keszthely múltjáról
2020. október 20. kedd 17:18 - Keszthely
Hét csapat vetélkedett Keszthely múltjáról
A Festeticsek, a Keszthelyhez kötődő sportolók és események is terítékre kerültek a Fejér György Városi Könyvtárban. Hét csapat vett részt a hétfői várostörténeti és egyben sporttörténeti vetélkedőn. A versenyt 11. alkalommal szervezték meg, célja a helyi identitástudat erősítése.

Keszthelyhez köthető hírességekkel és eseményekkel kapcsolatos igaz-hamis kérdésekre is kellett válaszolniuk a csapatoknak. A megfelelő lap felmutatásával kellett dönteniük az állítások valóságtartalmáról. E mellett várostörténeti és sporttörténeti totót is kitöltöttek a résztvevők. Összesen hét csapat mérte össze tudását, akiknek a Fejér György Városi Könyvár munkatársai állították össze a feladatokat.

„A helyi identitás pályázatán a Keszthely, ahol élünk című helytörténeti kiadvány Kocsondiné Eisenkorb Györgyi írta meg és ugye ebbe részt vettünk Magyar Szilvia kolléganőmmel ebben a munkában, amit köszönünk és a lehetőséget is, hogy megnyilvánulhattunk. És ennek a pályázatnak ugye előírása volt, hogy előadást és vetélkedőt is kell rendezni és kapcsolódott össze a mi kis szokásos vetélkedőnkkel.” - osztotta meg Verebélyi Judit könyvtáros.

A versenyt tizenegyedik alkalommal szervezhették meg, melyre szívesen jelentkeztek a felnőtt játékosok. Az esemény megnyitóján Vozár Péterné alpolgármester elmondta, a vetélkedő egy pályázat kapcsán valósulhatott meg. Ennek célja a helyi identitástudat erősítése. A Keszthely történetét tartalmazó anyag a könyvtárban található, mely bárki számára elérhető.

„Nagyon fontosnak, hogy mindenki megismerje annak a helynek a történetét, ahol él. Ez nyilván erősíti a helyhez való kötődésünket. És hogyha mi elég szorosan kötődünk, akkor egyszerűbb lesz a gyermekeinknek, unokáinknak is ezt tovább adjuk. Nagyon ajánlom mindenkinek olvasásra, volt már ebből a tananyagból online vetélkedő, gyermekvetélkedő, most itt ez a felnőtt vetélkedő és bízom benne, hogy még sok-sok évig fogjuk tudni használni ezt az anyagot."

Ebben az évben a várostörténeti vetélkedőt összekötötték a hagyományos sporttörténeti vetélkedővel is. A pandémia miatt ugyanis bizonytalan egy újabb verseny megszervezése, így jobbnak látták a kettőt összevonni. A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület két csoporttal is képviselte magát a megmérettetésen.

„Az teljesen mindegy, hogy miről vetélkedünk, de az nagyon fontos a számunkra, hogy hiszen tavaly jubiláltunk a tizedik alkalommal volt a sporttörténelmi vetélkedőnk, hogy az idén legalább részben meg tudtuk tartani.” - mondta el Nemes Klára a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője.

A vetélkedőn öt feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak. Dobogós lett a Keszthely Város Idősügyi Tanácsa által delegált csapat, második lett a HEFI Iroda összeállítása, míg a legsikeresebbnek a KESOTE I. csapata bizonyult.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zenék köré írt történetekkel színházi és koncert élményben is részesülhetett a közönség.
 
48 versenyző vett részt a megmérettetésben, akik párosban mérkőztek meg egymással.
 
A nagy melegben sokkal gyakoribb a balesetveszély az utakon.
 
Az elmúlt hét végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában “Kult Piknik”-et rendeztek.
 
Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a baleset körülményeit még vizsgálják.
 
A kijuttatott hatóanyag melegvérű állatokra és emberre veszélytelen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár