+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen is imádkozták a rózsafüzért a fiatalok
2020. október 20. kedd 14:27 - Keszthely
Keszthelyen is imádkozták a rózsafüzért a fiatalok
A békéért és az egységért imádkozták a rózsafüzért a keszthelyi egyházi iskolák diákjai és tanárai hétfőn. A Karmelita Bazilikában a Premontrei iskola tanulói és tanárai vettek részt az imaalkalmon. Az eseményt megtisztelte Dr. Udvardy György veszprémi érsek is, aki a fiatalokkal közösen, a fiatalokért imádkozott.

A Premontrei Szakgimnázium diákjait és pedagógusait fogadta a Karmelita Bazilika hétfőn reggel. A Kis Szent Teréz plébánia is csatlakozott ahhoz az imalánchoz, amely 2005-ben indult Venezuelából, és azóta az egész világot behálózta. Az esemény kiinduló gondolata Pió atyától származik, aki úgy vélte, ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni. A diákok nagy örömmel vettek részt az imában.

„Nekem nagyon fontos, hogy együtt imádkozzunk, és már harmadszorra imádkozunk így együtt a világbékéért és az egységért.” - mondta Mándi Izabella, a Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium tanulója.

Az Országos Lelkipásztori Intézet az idei évben is felhívást intézett a tanítókhoz, hitoktatókhoz, lelkipásztorokhoz és a szülőkhöz, hogy szervezzék meg az imaalkalmat a gyermekek számára. A Kis Szent Teréz Plébánia vezetője fontosnak tartotta, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett hívja a premontrei diákokat a közös együttlétre.

„Imádkozzunk a gyermekekkel a jó szándékért, a békéért, az egységért. Főleg ebben a nehéz helyzetben szükség van, hogy magunkat a Jóistenhez láncoljuk. A rózsafüzér, az egy láncolat, és a rózsafüzér az egy meditációs, elmélkedő imádság, amely által, a Szűzanya kézen vezetése által közelebb kerülünk a Jóistenhez.” - emelte ki Mezei András, a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa.

A közös imádságon részt vett Dr. Udvardy György veszprémi érsek is. Az egyházi elöljáró kifejtette, ez a kezdeményezés a Szentatya missziós szándékát is teljesíti. Elmondta, nagyon fontosak azok az alkalmak, amikor a fiatalok együtt tudnak imádkozni, és a rózsafüzér ismétlődő imái lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a befelé figyelésre és a tetteink valamint a szándékaink átgondolására.

„Nagyon kevés olyan alkalom van, amikor fiatalok együtt tudnak imádkozni, mégpedig nagy létszámban. Nem mindig van erre szükség, de időnként kell, hogy ilyen élmény is legyen, amikor sokan, együtt ugyanazért a szándékért imádkozunk. Megtapasztalhatjuk azt, hogy az ima ereje sodor bennünket.” - tájékoztatott a veszprémi érsek.

Az imát követően az egyházi elöljárók Isten áldását kérték a Premontrei iskola diákjaira és pedagógusaira, valamint a hozzátartozóikra is.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus