+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Károkat okozott a viharos szél Keszthelyen
2020. október 13. kedd 16:55 - Keszthely
Károkat okozott a viharos szél Keszthelyen
Fákat döntött ki és ágakat szakított le a viharos, 65-75 km/h-s szél kedden Keszthelyen is. A délelőtt során összesen négy helyszínre riasztották a tűzoltókat. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint sok munkája volt a megyében a lánglovagoknak.

Egy hatalmas faág zárta el az utat a gyalogosok elől a Kossuth utcában. Mintegy 10 méteres magasságból tört le a viharos szél miatt. A fő ága a mellette lévő fára esett, mely továbbra is veszélyforrást jelentett. A keszthelyi tűzoltók reggel 9-kor kapták a riasztást. Kiérkezésüket követően azonnal megkezdték a terület körbeszalagozását, valamint a forgalomtól is elzárták a területet az útjelző bójákkal. Nem sokkal ezután a sérült gesztenyefát gépezetes tolólétra és motorfűrész alkalmazásával távolították el.

Nem sokkal 10 óra után megérkezett a mögöttem látható létrás autó. Ennek segítségével könnyebben tudták darabolni a megsérült gesztenyefát. Minderre azért volt szükség, mert hatalmas balesetveszély leselkedett a járókelőkre.

A gesztenyefánál sokat kellett dolgozniuk a lánglovagoknak, hogy minél gyorsabban elhárítsák a veszélyt. A vágási munkálatokkal negyed 12 környékén végeztek a szakemberek. De nem csak ezen az egy helyszínen kellett helyt állniuk a tűzoltóknak. Keszthelyen és a megyén belül is számtalan más területen kellett kárelhárítási munkálatokat végezniük.

„A keddi napon főleg Keszthelyen adott munkát az erős szél a tűzoltóknak. A kora reggeli órákban teljes szélességében elfoglalta az úttestet egy kidőlt fa a Vörösmarty utcában. A délelőtt folyamán további három helyszínre kellett vonulniuk. Először egy fa dőlt vezetékekre az Ady Endre utcában. Aztán nem sokkal később a Skála közben egy épület oromsezgélyét bontotta meg az erős szél. És nem csak a keszthelyieknek adott munkát az erős szél, ugyanis Muraszemenye külterületén ugyancsak emiatt fa dőlt az úttestre. Itt a forgalmi akadályt a letenyei hivatásos tűzoltók szüntették meg.” - mondta el Kósi Zsolt szóvivő.

A helyenként 65-75 km/órás szél hatására sok helyen törtek le kisebb faágak is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúl nagy területén holnap is erős északnyugati szélre kell számítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az építőipari vállalkozásokat segítik a digitális világban.
 
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
 
Kulturális programokkal és a májusfa kivétellel avatták fel az új várvölgyi kemencét.
 
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
 
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
 
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár