+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy érdeklődés volt a Könyves vasárnapon
2020. október 12. hétfő 14:39 - Keszthely
Nagy érdeklődés volt a Könyves vasárnapon
Nagy érdeklődés mellett zajlott Keszthelyen a Könyves vasárnap. Az egész országban kinyitottak a könyvtárak a hét utolsó napján. A Fejér György Városi Könyvtárban összesen 184 látogató volt. Őket számos ingyenes szolgáltatással és könyvbörzével is várták. A program az Országos Könyvtári Napok zárása volt.

Éves könyvtári tagságát hosszabbította meg Takács Istvánné. A Könyves vasárnapnak köszönhetően ezt ingyen tehette meg. Családja több tagja is lelkes látogatója a keszthelyi bibliotékának.

„Érdemes ide járni, nagyon sok jó könyv van, sokat olvasunk. Annyira drágák lettek a könyvek, szinte nem lehet megfizetni egy-egy jó könyvet, 4-5 ezer forintnál kezdődnek. Itt viszont nagyon kellemes környezetbe, sok új könyv jelenik meg, amit el lehet vinni, kölcsönözni” - nyilatkozta Takács Istvánné.

A Könyves vasárnap egyben a megbocsátás napja is. Ilyenkor a feledékeny olvasóknak elengedik a késedelmi díjat. 15 éve működik Keszthelyen számítógépes kölcsönzési rendszer. A könyvtárosok azt tapasztalják, azóta jelentősen csökkent a késéssel visszahozott kötetek száma. Köszönhető ez annak is, hogy a rendszer automatikus figyelmeztetést küld az olvasónak, ha lejárt a kölcsönzési idő. A Könyves vasárnapnak összesen 184 látogatója volt, 158 fő iratkozott be a gyermek, illetve az anyakönyvtárba. 

„Érdemes beiratkozni, mert rengeteg könyvünk van, 100 ezer példány feletti könyvvel rendelkezünk. Kicsit frissítettük most az állományunkat, nagyon sok új könyvet vásároltunk, a régieket, ami már olyan állapotban volt, azokat a tavasszal kiselejteztük” - tudtuk meg Kalmárné Amberg Xénia olvasószolgálati csoportvezetőtől.   

A kiselejtezett példányok sem vesznek mind kárba. Könyvbörzén válogathattak az érdeklődők; szépirodalom, tudományos írások, albumok és gyermekeknek való kötetek sorakoztak a bibliotéka olvasótermében. Az állományból kivont könyvek mellett ajándékba kapott, de a leltárba nem vett kötetekkel gazdagították a börzét. A kiválasztott írásokért tetszőleges összeget lehetett fizetni. 

Orsós Tibor Vörsről jött a könyvtárba: „Ritkaságokat, érdekes könyveket próbálok összeválogatni a kis könyvtáramba otthon. Munka közben, vagy valamikor a hétköznapokba tudom ezeket használni, hasznosítani. Nagyon örülök, hogy el tudtam jutni ide és mindig meg szokták rendezni és mindig itt szoktam lenni, ha tudok.”    

A Könyves vasárnap országos program, hazánk számos bibliotékája nyitotta meg ez alkalomból kapuit. A hétvégi esemény az Országos Könyvtári Napok zárása. A Fejér György Városi Könyvtár a kezdetektől csatlakozott a rendezvényhez. Idén két évfordulót is ünnepel a könyvtáros szakma: harmincadik születésnapját ünnepli az Informatikai és Könyvtári Szövetség, illetve tizenötödik alkalommal kerül sor a könyvtári szakma legátfogóbb, legtöbb intézményét megszólító programsorozatára, az Országos Könyvtári Napokra.

A keszthelyi programok változatosak voltak: Ugron Zsolna József Attila-díjas író mellett könyvtári retroságokkal, balatoni értékmentéssel és gyerekeknek szóló természetvédelmi előadással is készültek a városi könyvtárban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zenék köré írt történetekkel színházi és koncert élményben is részesülhetett a közönség.
 
48 versenyző vett részt a megmérettetésben, akik párosban mérkőztek meg egymással.
 
A nagy melegben sokkal gyakoribb a balesetveszély az utakon.
 
Az elmúlt hét végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában “Kult Piknik”-et rendeztek.
 
Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a baleset körülményeit még vizsgálják.
 
A kijuttatott hatóanyag melegvérű állatokra és emberre veszélytelen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár