+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felgyorsítja a közlekedést az átadott fenékpusztai csomópont
2020. október 5. hétfő 17:38 - Fenékpuszta
Felgyorsítja a közlekedést az átadott fenékpusztai csomópont
Elkészült az M76-os út projektjéhez kapcsolódó korrekciós szakasz Fenékpuszta közelében. Az átadott útnak köszönhetően a jövőben kevésbé lesznek jellemzőek az elmúlt időszakra jellemző torlódások. Az új szakaszban egy körforgalom osztja szét a Sármellék, Keszthely és Balatonszentgyörgy felől vagy irányába közlekedő gépjárműveket.

A háttérben még folyik ugyan a munka, de szeptember 29-én kora délután átadták a forgalom számára Fenékpuszta közelében ezt a körforgalmat. A 76-os út Sármellék és Balatonszentgyörgy közötti szakaszán épült meg a műtárgy, harmadik kijárata a Keszthely felé vezető 71-es út. Ez az úgynevezett korrekciós szakasz teszi lehetővé azt, hogy az M76-os gyorsforgalmi utat tovább építhessék a térségben. "Úgy alakul az M76-osnak a nyomvonala, hogy itt Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta között egy rövid szakaszon át fog kerülni az M76-osnak a nyomvonala a régi 76-os nyomvonalára, tehát ugyanazon fog menni. Ahhoz, hogy ezt a kivitelező el tudja kezdeni építeni, arra volt szükség, hogy a 76-os számú főútnak is egy korrekciós szakaszát építse, illetve szükséges szintén a beruházás részeként, hogy a 71-es számú főútnak is egy ilyen korrekciós szakaszát építse" - nyilatkozta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, Kiss Boglárka.

Az egy hete még használatban lévő régi útszakaszokat a kivitelező már el is kezdte bontani. A vasúti átjáróban a kereszteződés helyén már munkagépek dolgoznak, a régi aszfaltot szedik fel. Az M76-os gyorsforgalmi út projektjének második ütemében egy 2,95 km hosszú szakasz épül itt.

Mivel az átadott korrekciós szakasz a vasúti pálya feletti hídon halad át, így a vonatközlekedés a jövőben már nem tartja fel a forgalmat. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője szerint egyre kevesebb lesz a közlekedést akadályozó útzár is: "A szakaszon még most is lehet látni forgalmi torlódást, de ez sokkal kisebb, mint a korábbi, és ennek már nem a NIF-es beruházás az oka - a Magyar Közút végez apróbb munkákat még ezen a szakaszon, és ahhoz kapcsolódik a torlódás. Azt gondolom, hogy a nagyobb kellemetlenségnek ebben az esetben már vége van. Amit erről a 2,95 km-ről még el lehet mondani: most jelen pillanatban 62 %-os ennek a szakasznak a készültsége, ez az ütemtervnek jelen pillanatban teljesen megfelel" - tette hozzá.

Ezen a rövidnek tekinthető szakaszon több híd is elkészül majd. A körforgalomtól néhány méterre már épülőfélben van a 71-es út felett átvezető szakasz hídja; de a vasút, a Zala folyó, valamint a Balatonberény felé vezető út felett is így oldják meg a közlekedést. A kerékpárosokat is érinti majd egy terelés: néhány nap múlva - ideiglenesen - az újonnan átadott korrekciós szakasz és a vasúti pálya között, a régi műemlék hídon vezetik el a kerékpárutat.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A pandémia idején is tudtak fejleszteni a kis zalai településen, Vindornyaszőlősön.
 
A múzeum önkéntes programja nagyon népszerű, folyamatosan érkeznek az érdeklődők hozzájuk.
 
A polgármester közleményében a napokban megjelent cikkekről mondta el a véleményét.
 
A kivitelező megőrzi az épület jellegét és tágasabb szobákat alakít ki.
 
Biztosított a jelenléti felkészülés az érettségizőknek.
 
A település tavaly is számos beruházást valósított meg támogatások által, idén is a fejlesztenek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár