+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hegedűs Endre is fellépett Keszthelyen
2020. október 2. péntek 16:37 - Keszthely
Hegedűs Endre is fellépett Keszthelyen
A Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre adott koncertet Keszthelyen a zene világnapján. A művész mellett felesége is színpadra lépett, kettejüktől négykezes zongoradarabokat is hallhatott a közönség. Az esemény egybeesett az Idősek Világnapjával, amivel a Szépkorúak Hete indult el. A következő napokban több érdekes programon is részt vehetnek az érdeklődők.

Beethoven: Appassionata-szonátáját is előadta Hegedűs Endre keszthelyi hangversenyén. A zongoraművész úgy fogalmazott, számára ez a mű egy zenei katedrális, ami véleménye szerint a bécsi zeneszerző egyik, ha nem a legsikeresebb szerzeménye. Hegedűs Endre elmondta, a zene az, ami számára az életet jelenti, így nem volt kérdés, hogy elfogadja a Goldmark Károly Művelődési Központ felkérését.

„Nagyon örülök, hogy Keszthely visszavár. Itt csak egy zárójelet teszek, én nem is tudom. Talán ez már a nyolcadik fellépésem itt és ez olyan boldogsággal tölt el, hogy a közönségnek ezek szerint itt van rám igénye. Sőt hát a vezetői a városnak és a kultúrközpontnak, a Balaton Színháznak, aranyos Ágota tudja ezt és megegyezünk általában, hogy visszajöhetek. Most már az a problémám, hogy mi a csudát játsszak, hogy ne legyen már ugyanaz a programban, de hát nyilvánvalóan ugye a szeretet hoz elsősorban ide.”

A zongoraművész feleségével, Hegedűs Katalinnak is játszott közösen, négykezes művet adtak elő. A Zene Világnapi koncert egyben a Szépkorúak Hetének nyitóeseménye is volt. Mint Csengei Ágota elmondta, évről évre minden október első hetében rendezik meg ezt a tematikus programot, mely mindig nagy népszerűségnek örvend. Idén is számtalan színes kínálattal készülnek az érdeklődőknek.

„Az jellemző rá a leginkább, hogy legalább egy vagy két koncert van benne, mindig nyitunk egy kiállítást, ahol természetesen az alkotó is szépkorú. Mindig van egy mozgásforma, az idei évben gerinctornát próbálhatnak ki az idősebbek. Van egy pszichológus előadás, van benn egy kineziológus előadása, tehát úgy gondolom, hogy nagyon szép színes a választékunk.”

Az igazgató hozzátette, mindent elkövetnek azért, hogy biztonságos keretek között rendezhessék meg a programokat. A beltéri eseményeken kötelező a maszkviselés, valamint az ajtóban szenzoros kézfertőtlenítésre is van lehetőség. Csengei Ágota kiemelte, a színház nézőtere azért is előnyös, mert ott akár 350 ember is el tud különülni egymástól.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A megelőzés érdekében gyakorlatoztak.
 
Képekben mutatja meg Győrffy István Zala szépségeit.
 
A Balatoni Múzeum aulájában a hétvégén nyílt meg a kiállítás az idei alkotásokból.
 
Hely- és sporttörténeti vetélkedőn mérhették össze tudásukat a csapatok a Fejér György Városi Könyvtárban
 
A Karmelita Bazilikában a Premontrei iskola diákjai és tanulói gyűltek össze a közös imaalkalomra.
 
A balesetmegelőzés érdekében kerékpároztak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár