+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zag Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján
2020. szeptember 18. péntek 19:10 - Vonyarcvashegy
Zag Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján
Barátai, klubtársai is köszöntötték Zag Lajosnét 90. születésnapja alkalmából. Az életvidám,aktív nyugdíjas tanítónő nagy tiszteletnek és szeretetnek örvend a településen. Nem csupán oktatási módszerét, de irodalom szeretetét is nagyon kedvelik Vonyarcvashegyen. A születésnapi köszöntés nagy meglepetést okozott Nusi néninek.

Szokásos nyugdíjas összejövetelnek gondolta a vonyarcvashegyi Zag Lajosné a csütörtök délutánt,amikor elment a művelődési házba. Meglepetésére nem csak a nyugdíjas klub tagjai érkeztek. Őt fogadta vastaps születésnapja alkalmából. Köszöntötték az Aranykorúak Társasága és a Vöröskereszt , a Szent Mihály Domb-védő  Egyesület képviselői, a barátai és klubtársai. Virágok, ajándékok régi felidézett történetek, kedves emlékek és egy hatalmas csokoládétorta. Mind azt jelezték, hogy sokan szeretik őt a településen és a környékén.

Pali Róbert polgármester is köszöntötte Nusi nénit 90. születésnapján alkalmából. Köszöntőjében kiemelte, hogy gyermekkora emlékei is felidéződnek a tanítónő láttán. Minden olyan emlékkel, ami csínytevés volt, ami sokkal többet adott az utókor számára, mint egy egyszerű tanóra. Mint mondta, Nusi néni fáradhatatlansága az ifjúságért, Vonyarcvashegyért nagy példa lehet mindenki számára.

"Megható. Nincsenek szavak néha ilyenkor. Azt gondoljuk bár mi élnénk meg egy ilyen kort. S ha visszagondolunk rá, köszöntjük Nusi néninket, hogy mit élhetett meg 90 év alatt. S ezek az anekdoták, történetek. Szeretnénk majd ezeket írásban ill. videofelvételekkel majd az utókornak is megőrizni, hogy példaértékű legyen az ő hozzáállása mind a közösség életéhez, mind az élethez. Számunkra Nusi néni- bár több Nusi nénink lenne ebben- hihetetlen milyen vitalitással és milyen energia bomba nekünk, a településnek."-  mondta el a polgármester.

Nusi néni aki szép kora ellenére elsőként jelentkezett a koronavírus járvány kezdetén az önkormányzat virágosítási felhívására, minden korosztály számára példakép lehet. A ma is aktív tanítónő az őt ünneplőket is meglepte egy verssel. Gyermekkorától szereti a verseket. A szlovén határmenti hegyen nevelkedett kislányként már megfogalmazódott benne, hogy tanítónő lesz.

"Még kút vagy víz sem volt. Csak a pincék, meg egypár ház. A házak között meg kitaposott gyalogút. Ez volt ahol én születtem. És minden gyerek úgy születik meg, hogy csodálatos képességgel, hiszen egy éves korára bámulatos, amit elér. És ez – nem is tudom- életem végéig…még most is meg van bennem ez a kíváncsiság a tudásra."- mondta Zag Lajosné, Nusi néni.

Nusi néni ma is tanul.  Míg dolgozott a verseken keresztül is tanított. A betűvetésre, a tisztességre és emberségre. Ma is szavalóversenyek ismert arca és a község ünnepségeinek részt vevője. Mert vallja, hogy a vers teszi egyensúlyba a lelkét és ha lélek egyensúlyban van ,akkor a teste is. Így összegezte szépkorúságának titkát.

Hegedüs Éva - Keszrthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus