+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan horgásztak szabálytalanul
2020. szeptember 17. csütörtök 14:08 - Keszthely
Sokan horgásztak szabálytalanul
Ekkora mennyiségű szabálytalanságot még nem követtek el a balatoni horgászok, mint idén nyáron. Leggyakrabban az engedély nélküli pecásokat büntették a halőrök. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. statisztikái szerint azonban fogási szempontból a nyári szezon jól sikerült, hasonlót várnak majd a jövő tavaszitól is.

A szokásosnál is több horgásszal lehet találkozni a Balaton-parton. Népszerű pecás hely többek között a Libás strand és a móló melletti füves rész is. A legtöbben pontyot szeretnének fogni. A horgászok elmondása szerint szép számmal akadtak a horogra a szebbnél szebb példányok, de mellettük természetesen más fajokat, például keszeget is fogtak. A horgászcentrum stégjénél is szívesen hódolnak ennek a szenvedélynek. Hotye Mihály is az utószezont választotta a Balatonnál.

„Fiatalabb koromban évente voltam a Balatonon és hát némi túlzással mondhatnám, több volt a hal, mint a víz. Most azért ugyanezt nem lehet elmondani, nem tudni miért, de azért van még hal bőségesen.”

A koronavírus-járvány is hozzájárult ahhoz, hogy ezen a nyáron megszaporodott a horgászok száma. Ezt a tevékenységet ugyanis nem tiltották a biztonsági előírások, mivel többségében egyedül van a pecás, a másfél méteres távolság pedig könnyen megtartható. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. statisztikái szerint azonban ennek az lett a következménye, hogy soha nem látott mértékben kellett fellépniük a halőröknek a szabálytalanságok miatt. A tavalyi évvégét 450 feljelentéssel zárták, idén azonban már augusztusban megírták az 530-adikat.

„Ennek az évnek sajnos az engedély nélküli horgászat volt a legfőbb szabályszegés. Ez azért különösen fájdalmas, mert ha belegondolunk, a többi szabályszegő legalább valamivel hozzájárul a Balaton halállományához már az engedély megvásárlásával. Ezek az emberek viszont abszolút nem. Teljesen vegyes volt a kép abból a szempontból is, hogy egyáltalán ki, mennyire tudott horgászni. Tehát a halőr kollégák olyan csodákkal találkoztak, amikor a wobblernek a végén kukorica volt és fenekezőnek volt bedobva, hát a wobbler az egy műcsali.” - ismertette Havranek Mihály horgászati igazgató.

Hozzátette, a fogásokból azt látják, hogy jól sikerült a nyári szezon. A következő tavasszal hasonló eredményt várnak. A haltelepítések szeptember végén kezdődnek el.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus