+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Utcaseprő autót vásárolt Keszthely
2020. szeptember 16. szerda 14:18 - Keszthely
Utcaseprő autót vásárolt Keszthely
A nem egész 12 millió forintos költséggel vásárolt és üzembe állított munkagépre már nagy szükség volt, a GESZ által korábban használt ilyen jármű üzemeltetése már nem volt gazdaságos. A jármű tegnapi bemutatóján elhangzott, a városvezetés kiemelt figyelmet kíván fordítani a település rendezettségére.

Szerdán már munkába is állt Keszthely új utcaseprő autója. A Németországból beszerzett munkagép az útszegélyeket és az utat is takarítja, seprűvel, has- és oldalkefékkel van ellátva. A szerkezet locsolja a tisztítandó felületet, így pormentesen üzemel. Az önkormányzat által biztosított forrásból a GESZ szerezte be és honosította a járművet. A szakemberek szerint már nagy szükség volt a beruházásra.

„A városnak elengedhetetlenül fontos ez a gép, sőt, már korábban is meg kellett volna talán ezt lépnünk, ugyanis az előző gépünknek – ami már nem hadra fogható – nem volt gazdaságos a felújítása, így kényszerhelyzetbe került a város, mert nem volt söprűs autója. Bérelni is lehetett volna, viszont olyan horribilis összegeket kérnek bérleti díjként, hogy az nem gazdaságos” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a GESZ zöldterületi vezetője. 

A járművet kedden mutatták be, a beszerzése és honosítása közel 12 millió forint volt. A speciális, jobbkormányos munkagép egy Mercedes motorral van felszerelve, ez üzemelteti a seprő-berendezéseket és a porszívóját, mellyel saját tartályába gyűjt a szemetet a seprőkocsi. 

Keszthely polgármestere elmondta, az önkormányzati ciklus elején egyértelmű irányként határoztak meg több célt, köztük azt is, hogy a város rendezett legyen. Nagy Bálint kifejtette, a járvány okozta helyzet sem írhatta felül e célkitűzést: „Sajnos igaz az, hogy a koronavírus járvány miatt nagyon nehéz gazdasági helyzetbe kerültek az önkormányzatok, ez Keszthelyen sincsen sajnos másképp. Vannak természetesen olyan tételek, amikre mondhattuk azt, hogy nem fogjuk az idei évben beszerezni – látva a költségvetés állapotát. Nagyon sok ilyen tételt állítottam le még a tavasz legelején, amikor a koronavírus elindult itt Magyarországon, illetve Keszthelyen is. De vannak olyan tételek, amiből nem engedhetünk és nem is engedünk, a mögöttem látható utcaseprő autó az ilyen.”

A jármű meghatározott útvonalterv szerint fog haladni a városban. A GESZ munkatársai elmondták, hogy elsősorban a hajnali és esti órákban üzemel a jármű. Ennek oka, hogy ekkor csekélyebb a forgalom és kevesebb a parkoló autó, amik nehezítenék az utak, szegélyek tisztítását. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zenék köré írt történetekkel színházi és koncert élményben is részesülhetett a közönség.
 
48 versenyző vett részt a megmérettetésben, akik párosban mérkőztek meg egymással.
 
A nagy melegben sokkal gyakoribb a balesetveszély az utakon.
 
Az elmúlt hét végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában “Kult Piknik”-et rendeztek.
 
Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a baleset körülményeit még vizsgálják.
 
A kijuttatott hatóanyag melegvérű állatokra és emberre veszélytelen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár