+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elhelyezték a gyenesdiási iskolafejlesztés alapkövét
2020. szeptember 15. kedd 16:28 - Gyenesdiás
Elhelyezték a gyenesdiási iskolafejlesztés alapkövét
Kedden délután tették le a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola fejlesztésének alapkövét. A pályázatból megvalósuló mintegy 1,5 milliárdos beruházás során tornacsarnokkal, táncteremmel, új tantermekkel és szaktantermekkel bővül az oktatási intézmény. Így várhatóan 550 gyermek oktatására lesz lehetőség a nagyközségben. A munkálatok már elkezdődtek, a kivitelező cégnek 310 munkanap alatt kell befejeznie az építkezést.

A jelenlegi iskola épülete mögötti területen fog felépülni a 20x40 méteres sportcsarnok, mely az iskolások tornaórái mellett községi rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. E mellett egy táncterem is megvalósul, valamint hat új tanteremmel és szaktantermekkel is bővülni fog az intézmény.

A kivitelezési munkák megkezdésének ünnepélyes megnyitásán Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, több településről is járnak a Kárpáti János Általános Iskolába, így mindenképpen szükséges annak fejlesztése. A pályázatból megvalósuló mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás ezért térségi szinten lesz jelentős.

„A település egy régi vágya válik valóra, amikor megépül a tornacsarnok, És nagyon fontos, hogy a projekten belül lehetőség nyílt eszköz beszerzésre. Informatikai eszközök, bútorok beszerzésére és a pedagógusok is túl lesznek egy módszertani képzésen. Én azt gondolom, hogy ez így együtt meghatározó a település és a térség jövője szempontjából.”

Az eseményen Gál Lajos polgármester elmondta, Gyenesdiás már eddig is bebizonyította, hogy minőségi módon lehet ott élni. Az óvoda, a bölcsőde és az orvosi rendelő felújítása mellett az iskola is már korszerű eszközökkel várja majd a diákokat és a pedagógusokat. Hangsúlyozta, a beruházás egy komoly mérföldkő a település életében, hiszen ilyen mértékű munkálat korábban még nem valósult meg.

„Én úgy érzem, hogy 2020-ban nagyon is, hogy eljött az ideje annak, hogy egy ilyen ívű fejlesztés is vegye kezdetét. És természetesen az, hogy 10 évvel ezelőtt elkezdtük az aulával és az igazgatás terével, ezzel csak befejezzük 10 év elteltével azt, amit akkor kigondoltunk. Hiszen már akkor is majdnem íróasztalban voltak a terveink és szerettük volna megvalósítani, csak ott választani kellett. És azzal, hogy szinte leduplázódik maga az épület, azzal, hogy szinte kinőjük az udvart, ez majd adja a következő feladatokat az önkormányzatnak, hogy valami minőséget kell az udvaron is teremetni és a környezetben.” 

Az ünnepélyes alapkőletétel keretében elhelyezték az udvaron az időkapszulát, mely helyi és megyei újságokat, valamint tervrajzokat tartalmaz. A kivitelező cégnek 310 munkanap áll rendelkezésre, hogy befejezzék a projektet, így várhatóan 2021 novemberére készülnek el. A munkálatokat már megkezdték.

„A projektnek az első elemeit kezdtük el. Itt az alapok kitűzése, illetve a földmunkák kezdődtek meg, úgyhogy felvonultunk a területre. Illetve a kollégáim kiszámolták, illetve elkezdték az alapnak az építését.” - mondta el Galina Beáta a kivitelező cég ügyvezetője.

A projekt keretében a tantermek is meg fognak újulni. A munkálatok során minden biztonsági intézkedést megtettek a szakemberek, így az első félévet az intézményben tölthetik a diákok. A második félévben valószínűleg Vonyarcvashegyen és Keszthelyen helyezik el a tanulócsoportokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár