+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tisztelet a szépkorúaknak
2020. szeptember 15. kedd 14:40 - Keszthely
Tisztelet a szépkorúaknak
90. születésnapja alkalmából köszöntötte Keszthely város vezetése Szőke Károlyt. Karcsi bácsi 18 éve lakik Keszthelyen, és úgy fogalmazott, nagy öröm számára, hogy törődnek az idősekkel. Nagy Bálint polgármester kifejtette, fontos a szépkorúak megbecsülése, és ez a köszöntés is jó alkalom arra, hogy beszélgessenek, és meghallgassák az idősek tapasztalatait.

Orbán Viktor gondolataival köszöntötte Keszthely város vezetése Szőke Károlyt 90. születésnapja alkalmából. Keszthelyen már hagyomány, hogy az idős embereket köszönti Nagy Bálint polgármester. Az alkalomból egy emléklapot is átadtak, amellyel Magyarország miniszterelnöke fejezi ki jókívánságait. Szőke Károly Bihar megyében született, később Zalában és Fejér megyében is élt. 18 éve költözött Keszthelyre.

„Voltam fiatal gyerekkoromban szolgagyerek is három évig, aztán katona három évig, aztán jött a civil élet. Az olajiparban dolgoztam Lovásziban 36 és fél évet. Ott is egy kis munka, először földmunka, utána továbbhaladtam, nem akarok földmunkás lenni, elmentem egy vizsgára. Megtanultam egy kis szakmát.” - mondta az ünnepelt.

Szőke Károly hozzátette, nagyon sokat jelent, hogy törődnek az idősekkel, akik életútjukkal és tapasztalatukkal példát mutathatnak a fiataloknak. Az önkormányzatnál kiemelt szerepet játszik az idős emberek megbecsülése, a járványhelyzetben azonban nehézséget okozott a szépkorúak köszöntése. A vezetés azonban úgy döntött, hogy amennyiben az idősek igényt tartanak rá, szabadtéren és a megfelelő óvintézkedések betartása mellett nem maradnak el a köszöntések.

„Nagyon szép alkalom, azt gondolom, amikor egy 90 éves keszthelyi idős emberrel személyesen is tudunk találkozni. Annak külön örülök, hogy most a koronavírus járvány második hulláma miatt, illetve az azzal kapcsolatos intézkedéseket betartva természetesen szabad térben, szép időnk volt, úgyhogy meg tudtuk tartani ezt a találkozást, ezt a köszöntést itt szabad térben. Mindig jó hallgatni azokat az idős keszthelyi, vagy már jó néhány éve, évtizede Keszthelyre költöző idős embereket, akik a tapasztalataikat tudják elmesélni.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Szőke Károly családja körében ünnepelte 90. születésnapját. Azt mondja, még mindig vannak tervei, szívesen tevékenykedik a kertben, fontos számára, hogy minden napját aktívan és hasznosan töltse el.

Regman Karola - Keszthelyi TV    

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Két platánfát nem tudtak megmenteni a Baross utcában.
 
22.000 kisgrafikai és 1600 képzőművészeti tárgyat vizsgálnak felül a szakemberek.
 
A Helikon Kastélymúzeum is számos tartalmat kínál az érdeklődőknek a közösségi oldalon.
 
58 centiméter volt a különbség a tó nyugati és keleti végének vízállásában.
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár