+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Üzembe helyezték a horgászcentrum kikötőjét
2020. szeptember 11. péntek 17:16 - Keszthely
Üzembe helyezték a horgászcentrum kikötőjét
Elkészült a kikötő a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. keszthelyi horgászcentrumánál. A cég már a működési engedélyeket is megkapta, így ettől a héttől üzemelhet a hajópihenő. A dokkban minden apartmanházhoz tartozik egy csónak, valamint ezek mellett 23 vitorlás kikötő is helyet kapott.

16 elektromos motoros horgászcsónak kapott helyet a megújult kikötőben. Minden apartmanházhoz tartozik egy, így a horgászok akár a tó közepéről is űzhetik hobbijukat, vagy csónakos kirándulást is tehetnek szabadidejükben. A horgászcentrumot tavaly májusban nyitotta meg a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. Keszthelyen. A horgászcentrum létrehozását a megnövekedett horgászlétszám is ösztökélte. Sikerét mutatja, hogy idén nyáron folyamatosak voltak a foglalások, nem volt szabad hely. A többlépcsős fejlesztés második lépéseként valósult meg a kikötő korszerűsítése.

„A kikötő durván egy fél év alatt épült meg. Ez egy elég komoly munka volt. Jól láthatóan ugye a kotrástól, mederkotrástól az új oszlopozásig, illetőleg az új kikötő vagy az új közlekedő pallóknak a kialakításáig ez mind gyakorlatilag tél és tavasszal, és a nyár elején készült el.” - ismertette Havranek Mihály horgászati igazgató.

A   kikötő korszerűsítése egyrészt saját beruházásból valósult meg, másrészt a Magyar Országos Horgász Szövetség támogatásával. Ők 95 millió forinttal járultak hozzá a munkálatokhoz. Az építésénél ügyeltek arra, hogy minden feltételnek megfeleljen az új kikötő, a csónakos horgászatra ugyanis egyre nagyobb az érdeklődés.  

„Gyakorlatilag egy normál kikötőnek megfelelően vannak kialakítva áramvételezési helyek, vízvételezési helyek minden kikötőhelyünkhöz. Illetőleg van egy vizesblokk is hozzá, tehát minden, ami egy közforgalmú kikötőnek a létesítésének a feltétele, az megvan.” - tette hozzá a horgászati igazagtó.

Bár nyár eleje óta készen áll a kikötő a vízi járművek fogadására, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. csak ezen a héten kapta meg a működési engedélyt. Innentől kezdve azonban engedélyezett közforgalmú létesítményként üzemel.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár