+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bringázz Keszthely!
2020. szeptember 8. kedd 12:08 - Keszthely
Bringázz Keszthely!
Biciklizz és utazz! Ezt jelenti a B+R. Keszthelyen nyáron adták át a 130 millió forintos támogatásból létesült parkolót. A fejlesztés célja, hogy a közeli Festetics-kastély és a belváros is könnyebben megközelíthető legyen az ideérkezőknek. A kétkeréken közlekedőknek több ingyenes szolgáltatást nyújtó parkolót vasárnap egy kerékpáros napon mutatták be az érdeklődőknek.

A program nyitányaként a parkolóhoz kapcsolódó, újonnan kijelölt kerékpárutat járták be a bringások. Az Életfa iskolától kezdve a Vaszary, Stromfeld utcákon 870 méter hosszan alakítottak ki un. nyitott kerékpársávokat. A Georgikon utca felől érkeztek meg a kerékpárosok a B+R parkolóba. Nyáron adták át a 130 millió forintos pályázati támogatásból létesült parkolót, melynek fontos célja, hogy az autósok és kerékpárosok könnyen megközelíthessék innét a belvárost, a Festetics-kastélyt és a munkahelyeket. A hatvan gépjármű és ugyanennyi kerékpár elhelyezésére alkalmas területen a fedett tárolók mellett zárható un. bike boxokat is kialakítottak és egy szervizpont is a bringások rendelkezésére áll.  

„Tulajdonképpen a nyugati a városrésznek a városközponthoz való bekötését jelenti ez, ami nagyon fontos turisztikai, illetve munkába járás szempontjából is. Ugyanis sokkal gyorsabban – csúcsforgalomba – el lehet jutni munkába. Turisztikai szempontból pedig az egészséges életmód, a környezetbarát- és biztonságos közlekedés szempontjából nagyon fontos ez a számunkra" - nyilatkozta Raffai-Réz Ildikó önkormányzati képviselő. 

Az új parkolót és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat egy kerékpáros napon mutatták be. A gyerekeket akadálypálya várta, de un. fixi kerékpárokkal is lehetett versenyezni. 500 méteren, két kerékpáros között dőlt el, hogy ki a gyorsabb.A rendezvényen lehetőség volt a Bikesafe regisztrációra. A kerékpár alvásszáma mellett a váz és kerék méretét, valamint a különleges ismertetőjegyeket is rögzítik ilyenkor. A tulajdonos és a jármű adatai az elkészült fotókkal együtt egy országos adatbázisba kerülnek. Ennek segítségével egy esetleges lopás esetén a megkerült járműveket vissza tudják juttatni a tulajdonoshoz.A regisztráció mellett a rendőrség balesetmegelőzési tanácsokat is nyújtott az érdeklődőknek.

A gravitációt meghazudtoló triál és extrém sport bemutatóval is készültek a szervezők. A Hegeshow csapatának tagjai olykor ütemre ugráltak, vagy épp egy kisbusz tetejére ugrattak fel. A triálosok mellett BMX és parkour bemutatót is láthatott a közönség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár