+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szél Bernadett: az ellenzéki erők példát mutattak az összefogásból
2020. szeptember 7. hétfő 14:35 - Keszthely
Szél Bernadett: az ellenzéki erők példát mutattak az összefogásból
Sikeresnek ítélik az ellenzéki pártok a nemzeti konzultációs ívek gyűjtését. Szél Bernadett Keszthelyen tartott pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, a KÉVE elsőként csatlakozott az akcióhoz. A független országgyűlési képviselő szerint a nemzeti konzultáció drága és felesleges, ezért gyűjtötték a Kormány által kiküldött íveket.

Szél Bernadett sikeresnek ítélte az akciót. A politikus úgy fogalmazott, a kormánypárti vezető politikusok nem végeztek érdemi munkát a nyáron, míg az ellenzék az utcán volt, meghallgatta az embereket és összefogással gyűjtötték a konzultációs íveket. Az ellenzéki képviselő szerint a nemzeti konzultációra fordított összeget hasznosabb dolgokra is lehetett volna költeni, például az egészségügyre, oktatásra.  Szél Bernadettől televíziónk megkérdezte, nem gondolja-e, hogy a konzultációs ívek gyűjtésével akadályozták, ellehetetlenítették az emberek demokratikus véleménynyilvánítását?

„Senki nem lehetetlenített el semmit, gyakorlatilag az emberek választhattak, hogy a kormánynak küldik vissza, vagy pedig nekünk adják oda” - válaszolta a politikus.    

Az ellenzék által szervezett konzultációs ív-gyűjtő akció országos eredménye még nincs meg, szeptember közepéig számolják össze, hogy mennyit gyűjtöttek össze az ellenzéki aktivisták – hangzott el a sajtótájékoztatón.A KÉVE elnöke szerint Keszthelyhez és a választókerülethez mérten jelentős mennyiségű  - valamivel kevesebb mint kettőezer - ívet gyűjtöttek össze. Weller-Jakus Tamás elmondta, a KÉVE elsőként csatlakozott Szél Bernadett és Hadházy Ákos kezdeményezéséhez.Hozzátette, a gyűjtés nem volt mentes az indulatoktól, egy esetben rendőri intézkedésre is szükség volt a KÉVE kitelepülésénél.

Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár