+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tehetséges szépkorúak
2020. szeptember 3. csütörtök 15:19 - Keszthely
Tehetséges szépkorúak
Énekekkel, versekkel és kiállítással is készültek az aranykorúak az Idősek ki mit tudjára. Az Amazon Házban rendezett esemény célja, hogy az idősebb generáció számára is lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra. A programot az Egyesített Szociális Intézmény által működtetett Önkéntes Központ szervezte meg egy pályázat keretében.

A keszthelyi Idősek Otthonának lakói, a Marika néni duó előadásában magyar népdalokat és ismert slágereket is hallhatott a népes közönség az Idősek ki mit tudján. A két hölgy az otthonban is gyakran szórakoztatja a többieket énektudásával, így jött az ötlet, hogy itt is bemutatkozzanak.

Rosta Endre a Cserszegtomaji Aranykorúak Nyugdíjas Klub tagja. Több versenyen és bemutatkozón volt már lehetősége verset mondani. Keszthelyre három költeménnyel érkezett, melyek kiválasztásában menye volt segítségére.

„Igazából talán idős koromra jött elő ez, hogy szeretek verset mondani, szeretem, ha meghallgatnak és tudok érzelmeket kiváltani vele. Nekem ez egy nagy sikerélmény, mert eddig igazából mindig csak a munka, munka, munka és most ebben a korban értem el azt, hogy hát erre is van időm.”

Az esemény második alkalommal valósult meg a Humán Közszolgáltatások Fejlesztése Térségi Szemléletben című EFOP-os pályázat keretén belül. Többek között Keszthelyről, Várvölgyről, Cserszegtomajról és Gyenesdiásról is érkeztek rá.

„A rendezvény egy pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. A célja az nem maga a versenyzés, hanem hogy jól érezzük magunkat, szórakoztassunk, és hogy az időseket is aktivitásra késztessük, buzdítsuk.” - mondta el Bányai Adrienn az Önkéntes Központ munkatársa.

A megjelenteket Vozár Péterné alpolgármester köszöntötte. Elmondta, példamutató az idősek bátorsága. Kiemelte, Keszthely számára is fontos, hogy a szépkorúak testi egészsége mellett a szellemi aktivitás is megfelelő legyen. Ehhez hozzájárul ez a rendezvény is.

„Az időskorúak megmutathatják, példamutatóan a többiek számára és nekünk kicsit fiatalabbak számára is, hogy milyen hasznos és milyen fontos, hogy az idősebb korban is foglalkozzunk valamivel. Lehetnek azok kulturális értékek, kézműves munkák, bármi, ami a szellemet kicsit foglalkoztatja és a lelket egy kicsit megnyugtatja.”

Az eseményen kézimunkákat is megtekinthettek az érdeklődők. Bognár Edit népi iparművész a csipkeverés tudományát is bemutatta a jelenlévőknek. Mesterségét régóta űzi, jelenleg tanítja is Keszthelyen diákjainak. Elmondta, a csipkeverésnek több varázsa is van számára.

„Az élet sokszor nehéz dolgokat is produkál, akkor megtaláljuk a helyünket, tudunk mit csinálni. Tehát akár vigaszforrás is lehet, másnak tudunk örömet szerezni, amikor ajándékba odaadjuk.”

A csipkék mellett szőtteseket, papírvirág-, gyöngy- és ásványdíszekből álló kiállítást is megtekinthetett a közönség.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár