+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jövőre akár két szenior teniszverseny is lehet Keszthelyen
2020. szeptember 1. kedd 14:46 - Keszthely
Jövőre akár két szenior teniszverseny is lehet Keszthelyen
Három napon át zajlott szenior teniszverseny Keszthelyen. A Helikon Tenisz Club és a Sun TC szervezésében ezúttal hazai sportolók léptek a salakra a hétvégén. A koronavírus miatt az ITF nem engedélyezte a nemzetközi viadalt, melyet 39 éve rendeznek a városban. A szövetség és a városvezetés szándéka, hogy jövőre újabb keszthelyi viadallal bővüljön a versenynaptár.

80 résztvevőt vártak a megmérettetésre. Az augusztus végi A’ kategóriás nemzetközi versenyt nem engedélyezte a szövetség, ezért hazai sportolók közt zajlottak a szettek.   A Helikon Tenisz Club vezetése szerint Keszthelynek nagy vonzereje van a teniszezők körében, ezért így erős mezőny jött össze.

Horváth Imre, a Helikon Tenisz Club elnöke: „A magyar szenior élvonalból vannak itt a versenyzők, a ranglista első, második, tízedik helyezettjei. Tudni kell, hogy a szenior az 35 éves kortól kezdődik és egészen 85 éves korig tart. Ötévente vannak ezek a korcsoportok. Jelentős versenyzői állomány van, nagy játékerőt képviselnek ezek.”

Keszthelyen is bemutatkozott az év elején bevezetett, Európában egyedülálló eredményjelző rendszer. A 2020-as versenynaptárban szereplő összes szenior versenyen üzemel a livestream üzemmódú eredményjelző, melynek köszönhetően a világ bármely pontján, élőben lehet követni a mérkőzéseket. A Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért a legnagyobb hazai létszámmal – több mint ezer fővel - rendelkező teniszegyesület. A szeniorok mindig örömmel jönnek Keszthelyre.

„ Itt az infrastrukturális lehetőségek adottak, jó minőségűek a pályák, gyönyörű a környezet, azt hiszem, hogy ennél jobbat nem is kívánhatnánk a játékosoknak” - nyilatkozta a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért elnöke, Erdei Csaba.     

A szeniorok térképén Keszthely a legfontosabb helyet foglalja el. A szövetség és a klub vezetés egyeztetéseket folytatott Keszthely polgármesterével. Jövőre bővíteni kívánják a versenyeket.

Nagy Bálint polgármester: „Az egyik fő célunk az, hogy a szezon végi, augusztus végi szenior bajnokság mellett egy nyár eleji, június első felére, közepére tervezett versenyt is be tudjunk iktatni. Mindez persze a tenisz versenynaptárba kerüljön be és ezáltal Keszthelynek az országos és nemzetközi hírét ebben a szenior tenisz körben is tudjuk öregbíteni.”

A magyar tenisz nehéz időket él. A Magyar Tenisz Szövetség új vezetésétől a szeniorok is pozitív változásokat remélnek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Festetics-kastélyban adtak hangversenyt.
 
Huszonhetedszer tartották meg a polgárőrség legnagyobb ünnepét
 
Általános iskolásoknak szervezett tábort a keszthelyi rendőrség, a szórakozás mellett tanulnak is.
 
A balesetben nem sérült meg senki, anyagi kár sem keletkezett.
 
A tárlat dr. Petánovics Katalin, az 1970-es években gyűjtött népmesecsokrán alapul.
 
Az időközi választás után köszönetet mondott Kovács Viktória.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár