Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Szeniorok ütötték a teniszlabdát Keszthelyen
2024. szep. 2. hétfő | Keszthely
Szeniorok ütötték a teniszlabdát Keszthelyen
Nemzetközi szenior versenyen mérték össze tudásukat a teniszsport szerelmesei Keszthelyen. A rangadót több pályán is játszották, természetesen a Helikon Tenisz Club is helyt adott a mérkőzéseknek. Az ITF MT 700 verseny hat napon át zajlott városunkban.

Negyvenötödik alkalommal rendezték meg a szenior teniszversenyt. A mérkőzések kissé fárasztóak voltak a nagy melegben a résztvevők számára. A nyolc éves kora óta teniszező és többszörös magyar bajnok Turi Zsuzsanna is szívesen jött a Balaton partjára. "Imádunk ide járni Keszthelyre, mert ugye itt a Balaton, gyönyörű a város, jók a pályák. Budapesten én egy teniszklubot vezetek, és akkor idejövök kipihenni magam. Közben egy kicsit teniszezek, találkozom a többi sporttársaimmal, teniszezőtársaimmal, akikkel gyerekkorom óta együtt teniszezgetünk" - mondta el.

A rendezvény hat napja alatt hatvanöt különböző versenyszámot bonyolítottak le, naponta ötven-hatvan mérkőzéssel. Az egy évvel ezelőtt elhunyt, Keszthelyen is sokat játszó és aranyérmeket nyerő Pintér Marie emlékére róla nevezték el a bajnokságot. Férje, Pintér András - aki tizenöt évig volt a Szenior Szövetség elnöke - úgy gondolja: ha fogy is a létszám, de szeniorok mindig lesznek. Hozzátette: "Nehezebb a megélhetés, többe kerül minden, tehát a körülmények is ilyenek. De hát remélem... ezen kell dolgozni, hogy jöjjenek játszani. Ez egy fontos [dolog], mert ez meghosszabbítja az életet. Hát nézze meg: itt 85-90 éves emberek játszanak, ez egy fantasztikus dolog. Ezért érdemes csinálni a senior teniszt."

Huszonöt országból több, mint kétszáz versenyző érkezett, ám a legtöbb játékos magyar volt. A bajnokságot a Szenior Tenisz Szövetség szervezte, de a Helikon Tenisz Clubnak és a városnak is sokat köszönhetnek. "A város vezetőivel is jóban vagyunk, évek óta visszajáró vendégek vagyunk, tudnak rólunk, örülnek nekünk. Úgy gondoljuk, hogy mi sok vendéget is hozunk, egy kicsit megtöltjük itt a környező szállodákat, panziókat, és természetesen a pályákat. Jelenleg tíz, de időnként tizennégy pályán nonstop vagyunk és úgy gondolom, hogy máskor nyilván nem lennének ezek a pályák sem így kihasználva. Egy kicsit felpezsdítjük a sport és tenisz életet is ezekben a napokban" - így vélekedett Bibok Tamás versenyigazgató, a Szenior Tenisz Szövetség főtitkára.

A verseny vasárnap véget ért. A hat nap során mintegy két-háromszáz mérkőzést játszottak a harmincöt és kilencven éves kor közötti résztvevők.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2021. júl. 19. hétfő 14:11 | Keszthely
Számos világranglista-vezető nevezett a keszthelyi szenior tenszversenyre.
| 2020. szep. 1. kedd 14:46 | Keszthely
A koronavírus miatt idén nem jöhettek külföldiek, de így is erős hazai mezőny teniszezett Keszthelyen.
| 2019. szep. 5. csütörtök 15:14 | Keszthely
43. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Szenior Teniszbajnokságot Keszthelyen.
| 2018. aug. 30. csütörtök 14:19 | Keszthely
A világ minden részéről érkeztek szenior teniszezők Keszthelyre.
| 2017. szep. 1. péntek 15:41 | Keszthely
Harminc országból több mint háromszáz teniszező érkezett Keszthelyre.
09:30
Objektív
10:00
Ludovika TV
11:00
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Természetvédelem határok nélkül
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.