Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 30 éves a Szent Család templom
2020. szep. 1. kedd | Keszthely
30 éves a Szent Család templom
30 évvel ezelőtt szentelték fel a keszthelyi Szent Család templomot. A jubileum kapcsán ünnepi hálaadó szentmisére várták a híveket. A szentmisét dr. Takáts István általános érseki helynök celebrálta. Az eseményen felhívta a figyelmet arra, hogy a keresztény életben a családoknak kiemelkedően fontos szerepük van.

Az ünnepi szentmisén dr. Takáts István általános érseki helynök hálát adott a templom alapítóinak, azoknak a családoknak, akik tettek és folyamatosan tesznek érte, valamint a helyi közösségnek is. Kifejtette, a keresztény életben elengedhetetlen, hogy családokról beszéljünk. Ezeknek ugyanis kiemelkedően fontos szerepük van. Kiemelte, a templomok szerepének jelentősége is megkérdőjelezhetetlen, kifejezetten a mai világban.

„Aktualitását adja ennek az ünnepnek, hogy az ember ha körülnéz, akár Nyugat-Európában, akkor templomokat zárnak be, templomokat rombolnak le. Fogynak el a közösségek. Tehát az, hogy itt megépült egy templom, hogy ez a templom most is élő közösséggel van, az mindenképpen egy nagy ajándék. Azt hiszem, hogy nagyon fontos és minden templom erre hívja fel a figyelmünket, itt Keszthelyen is, ez a Szent Család templom, hogy legyen az életünknek megszentelt területe.”

A Szent Család templom 1990-ben épült, melyet szinte teljes egészében társadalmi munkából valósítottak meg a hívek. Tál Zoltán a Keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa háláját fejezte ki dr. Szendy József korábbi veszprémi püspöknek és dr. Léber Mihály plébánosnak a templom létrejöttéért.

„Közösségteremtő épület számunkra, a hit és az emberi találkozásnak a helye. Itt lett volna egy nagy plébánia, ez mindösszesen, amiben most vagyunk, mint Szent Család templom vagy Kis templom, ez a közösségi termet szolgálta volna. Így valóban az üzenete az a számunkra, hogy a közösség, ahogy mondja Jean Vanier az ünnep és a megbocsátás helye. Kiengesztelődni Istennel, emberrel és ünnepelni, hálát adni azért, hogy a hitben megmaradtunk, közösségben vagyunk és ez a közösség pedig újra és újra tud találkozni.”

A Szent Család templomban vasárnaponként közel 100 hívő  vesz részt a szentmiséken, ők főként a nyugati városrészből érkeznek. Sokan 30 éve járnak ide, a szépítési munkákban is részt vettek. Többek között a körzet önkormányzati képviselője is.

„Amikor volt a 20 éves évforduló, akkor aktívan részt vettünk a munkálatokban is, a kerítésfestésben, az akkor még kicsi gyerekemmel. Mi idejárunk templomba, hozzánk nagyon közel van, a szomszéd házban lakunk és hát nagy örömömre szolgál, hogy a 18 éves gyerekem itt ministrál.” - osztotta meg Raffai-Réz Ildikó.

A Szent Család templom nevében is tükrözi a családias jelleget. Előterében játszótér is található, ahol a kisgyermekek akár a szórakozás közben is hallgathatják a szentmiséket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 8. hétfő 17:56 | Keszthely
Petőfi Sándor körtefájáról nevelt csemetét ültettek Keszthelyen.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:33 | Keszthely
Bemutatkozott a Házas Hétvége és a Schönstatt családmozgalom a Szent Család templomban.
| 2022. feb. 16. szerda 15:34 | Keszthely
Szinódusra, azaz püspöki értekezletre hívták a híveket a hétvégén.
| 2021. okt. 26. kedd 16:17 | Keszthely
Vasárnap játékokkal és finomságokkal várták a kisebbeket, a szülők beszélgethettek egymással.
| 2019. nov. 26. kedd 15:52 | Keszthely
A Szent Család templomban a gyerekek kötetlen formában lehetnek részesei az igehirdetésnek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.