+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Legyen sáros!- Népszerű volt a II. Off Road Hungary Festival
2020. szeptember 1. kedd 13:27 - Gyenesdiás
Legyen sáros!- Népszerű volt a II. Off Road Hungary Festival
Dagonyáztak, siratófalat másztak és akadálypályákat teljesítettek az autósok és motorosok a hétvégén a II. Off Road Hungary Festiválon. A Faludi-sík területén kialakított pályák sokak tetszését elnyerték, több mint 200 jármű érkezett az egész országból. Bemutatókkal és versenyszámokkal is készültek a jelenlévőknek.

Terepjárók, épített autók és crossmotorosok is ellepték a gyenesdiási off road-pályát. A több mint 4 hektáros területen siratófalak, panoráma trial pálya, erdős és kavicsos részek is voltak a résztvevők nagy örömére. Nagy kihívást jelentett a „Gonosz Gödör” elnevezésű helyszín, mely egy körülbelül 2 méter mély vizes árok volt. Akadt olyan is, akinek segítség kellett a kijövetelhez, de olyanokat is láthatott a közönség, akik kifejezetten élvezték ezt a pályaelemet. Ez a két fiatalember egymás után többször is belement a gödörbe.

„Nagyon jól érezzük magunkat, köszönjük. Nagyon jó a rendezvény. Balatonszőlősről jöttünk, körülbelül 6-8 éve űzzük ezt a sportot.” - mondta el Valler Ferenc.

A fesztivál helyszínén kialakítottak a szervezők egy 50 méter hosszú, 15 méter széles iszappályát is, melyben folyamatosan dagonyáztak a résztvevők. A pályákon nem csak a férfiak, a hölgyek is szívesen bemutatták tudásukat. Többen tartoztak a sárvári egyesülethez, akik mintegy 40 taggal látogattak el a rendezvényre.

„Nagyon jó. Nagyon jól érezzük magunkat! Jövőre is itt leszünk biztos!” - osztotta meg Varga Béla.

Az Off Road Hungary Festivalt második alkalommal szervezték meg Gyenesdiáson. A versenyt két hónap alatt valósították meg. Céljuk volt, hogy az egyébként is összetartó off road-os közegnek biztosítsanak egy találkozási lehetőséget. Emellett az is, hogy a családoknak kínáljanak egy programot augusztus utolsó hétvégéjére is.

„Szerintünk ez a kettő fér meg nagyon jól egymással, mert tényleg, hogy ide tudjuk vonzani azt az igazán nagyon tapasztalt, technikás off road közeget, akiknek nagyon jó pályákat tudunk építeni, akkor az adja alapban ezt a show részét a műsornak. Kell valami látvány, hogy egyáltalán ide jöjjenek nézők, meg családok, közönség. És mivel ez adott, ezért jönnek is fel nagyon szép számmal és tényleg nagyon élvezik. Egy kicsit sáros lesz mindenki, de hát ugye az a szlogenünk is, hogy legyen sáros.” - ismertette Pöltl Ákos a fesztivál kommunikációs vezetője.

A fesztivál keretein belül több versenyszámban is megmérettettek az off roadosok. Többek között bekötött szemmel, navigátor segítségével kellett teljesíteniük egy akadálypályát. E mellett sárgyorsulási, kötélhúzó és gyorsulási versenyt is szerveztek az épített dagonyapályán. A fesztivált várhatóan jövőre is megszervezik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár