+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyre látogattak a CEOI versenyzői
2020. augusztus 28. péntek 15:29 - Keszthely
Keszthelyre látogattak a CEOI versenyzői
Idén Nagykanizsa ad otthont a Közép-Európai Informatikai Diákolimpiának. A CEOI célja, hogy lehetőséget adjon a diákoknak, hogy próbára tegyék problémamegoldó képességüket. A verseny mellett szabadidős programokon is részt vehetnek a fiatalok. Többek között megtekintették a zalaegerszegi tesztpályát, valamint Keszthelyen is látogatást tettek.

A 2012-es versenyt Tata rendezte. A Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát 1994 óta rendezik meg, melynek egyik alapító tagja Magyarország. Ötödik alkalommal ad otthont a megmérettetésnek hazánk, idén Nagykanizsán versenyezhetnek a legfeljebb 11-dik osztályba járó középiskolás diákok. Ebben az évben 13 országból összesen 56 fiatal jelentkezett.

A diákolimpia versenyzői szerda délután a keszthelyi Városházára is ellátogattak. A szervezők célja ugyanis az, hogy az algoritmusok megvalósítása mellett a verseny egy hete alatt a fiatalok megismerkedhessenek a környékbeli nevezetességekkel.     

„Igyekeztünk a résztvevőknek olyan programot biztosítani, ami a mi diákjaink által is egy érzelmileg jól köthető városhoz, Keszthelyhez is igazodik. Itt a kulturális élmények, a Festetics-kastély, az országunkból való gyönyörű látványosságok megmutatása volt a fő cél.” - ismertette Horváth Gábor szervező.

A versenyzők több csoportban látogatták meg a város nevezetességeit. A Városházára érkező 15 fő rövid előadást hallhatott a Keszthely történelméről, híres szülötteiről és természetesen a Festetics-örökségről is.

„Nagyon tetszik Nagykanizsa, de ugyanúgy Zalaegerszeg és Keszthely is” – mondta el a svájci Joēl Huber. Hozzátette, a vírushelyzet miatt kicsit aggódva érkezett Magyarországra, de megnyugodva tapasztalta, hogy minden biztonsági óvintézkedést megtettek a szervezők, így nyugodt körülmények között zajlik a verseny.

Vozár Péterné köszöntőjében sikereket kívánt a versenyzőknek. Elmondta, a városba érkezőket mindig szívesen fogadják, így a diákolimpiát követően is visszavárják a fiatalokat és családjaikat.

„Mindenkinek szeretnénk megmutatni azt a sok szépséget, ami körülvesz bennünket. Így meg, hogy fiatalokat fogadhattunk, különösen fontos, hiszen elviszik a jó hírünket a világban és így szövődnek a barátságok, a kapcsolatok és a további életünknek a lehetőségei.”

A látogatás végén minden résztvevőnek Keszthelyhez kötődő ajándékokkal kedveskedett az önkormányzat. A diákolimpia augusztus 29-én zárul.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár