+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult infrastruktúra a keszthelyi ipari parkban
2020. augusztus 26. szerda 16:39 - Keszthely
Megújult infrastruktúra a keszthelyi ipari parkban
122 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból fejlesztették a közlekedési infrastruktúráját a keszthelyi ipari parknak. 700 méteren fektettek le aszfaltburkolatot, de a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást is kiépítették. A beruházást ismertető mai tájékoztatón elhangzott, Keszthely számára a turizmus mellett az ipar támogatása is fontos. Az ipari park fejlesztésével jobb körülményeket tud nyújtani az önkormányzat az itteni vállalkozásoknak.

700 méter hosszúságban kaptak aszfaltburkolatot a korábbi zúzottkő-, vagy földutak. A forgalmi sávokat kiszélesítették, vagy kerekítették a csatlakozási pontoknál, segítve ezzel a nagyméretű járművek közlekedését. A 2012-ben ipari park címet elnyert területen a korábban hiányzó csapadékvíz elevezetést is kiépítették. A Jankó János és Gyöpi utak által határolt területek mellett a Rezi út 1-es szám előtti Csapás úti szakaszt is fejlesztették. A projektre 122,4 millió forintos uniós forrást nyert a város. A beruházást az önkormányzat a közvilágítás fejlesztésével, kiépítésével egészítette ki.

Jogos igény volt az ipari park infrastruktúrájának fejlesztésére – hangsúlyozta a beruházást ismertető tájékoztatón a polgármester. Nagy Bálint hangsúlyozta, Keszthely tekintetében is fontos a több lábon állás, ezért a turizmus mellett az ipart is támogatni kívánják. Hozzátette: a kis- és középvállalkozások jelentős adófizetői a városnak.

„Nagyon fontos, hogy a város is azokat az utakat, infrastruktúrákat folyamatosan megújítsa,a melyeknek ezeknek a vállalkozásoknak szüksége van. Azt gondolom, hogy ezzel a mai nap átadott út-, csatornahálózat- illetve közvilágítás fejlesztéses programmal – bízom benne, hogy a meglévő vállalkozásokat is nagyban tudjuk segíteni, illetve nagy mértékiben hozzájárulunk ahhoz, hogy a későbbiekben majd ideérkező, itt letelepülő vállalkozóknak is egy vonzó alternatívát tudjon Keszthely mutatni ilyen tekintetben” - nyilatkozta Nagy Bálint polgármester.    

Nem látványos, de annál fontosabb ez a beruházás – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Manninger Jenő rámutatott, az aszfaltozott utakkal a város előnyöket és jobb körülményeket tud nyújtani az ipari parkban működő vállalkozóknak.

„Ezzel járult hozzá a város, ezzel az uniós támogatással - amit annak idején a Területi Operatív Programba tudtunk beletenni – ahhoz hogy az ipari parkban is jobb szolgáltatásokkal, remélhetőleg minél jobban fejlődjön ez a terület” - fogalmazott Manninger Jenő országgyűlési képviselő. 

A tájékoztatón hangsúlyozták a szomszédos Csapás út fejlesztését is, hiszen innét közelíthető meg az ipari park. A Zsidi úti körforgalom és a Rezi út közti 850 méteres szakasz felújítása a nyáron készült el. A megye egyik legforgalmasabb útszakaszán naponta több mint 10 ezer jármű halad át – mondta el Magyar Közút Zala megyei igazgatója, Mórocz József. Manninger Jenő rámutatott, nem csak minőségében, hanem küllemében is javult az útszakasz. Hozzátette: lépésről lépésre haladhat Keszthely úthálózatának felújítása.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus