+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új igazgatója van a Keszthelyi Erdészetnek
2020. augusztus 13. csütörtök 17:02 - Keszthely
Új igazgatója van a Keszthelyi Erdészetnek
Új igazgatót neveztek ki a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének élére. Hoffmann Pál a napi feladatok ellátása mellett fontosnak tartja, hogy minél szélesebb társadalmi rétegekkel szerettesse meg az erdőjárást. Ennek érdekében jelenleg is számos beruházás zajlik, de a jövőre nézve is vannak tervek.

A Keszthelyi-hegység erdői nagy népszerűségnek örvendenek a túrázók körében. Évente több százan fedezik fel a kiépített túraútvonalakat, a kilátókat, az erdei pihenőhelyeket és a természet szépségeit. A Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete folyamatosan dolgozik azon, hogy karbantartsa a pihenőhelyeket és az erdőterületeket. Erre a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak.    

„Ez egy elég komplex feladat, hogy minél szélesebb társadalmi rétegek megtalálják a számításukat az erdőkben. Tehát ez egy olyan feladat, ami egyre nagyobb hangsúlyt kap, kormányzati szándék is az, hogy minél nagyobb társadalmi rétegeknek szolgáljon pihenésként, kikapcsolódásként az állami erdő. Igyekszünk ennek minél teljesebben megfelelni.” - tájékoztatott a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének igazgatója.      

Hoffmann Pál Szakács Istvánt váltotta az igazgatói székben a Keszthelyi Erdészetnél. A szakember azt mondja, a tavaszi járványhelyzet nagyon nehéz helyzetet teremtett, hiszen a az ő munkájukra is rányomta a bélyegét. Ennek ellenére a fejlesztések nem álltak le, több futó pályázatuk is van. Így például megújult a Festetics Imre Állatpark, több beruházást is végrehajtottak a Természet Házában és jelenleg is zajlik a sümegi óvár rekonstrukciója. Emellett a telephelyen is vezettek be újításokat.

„Igyekszünk minél jobban megfelelni a járvány korlátozásának. Például a tűzifa befizetést már online meg lehet oldani, nem kell személyesen bejönni a pénztárunkba, emberekkel találkozni. Bárki fölmehet a bakonyerdo.hu-ra, a honlapra, és ott egy felhasználóbarát alkalmazással megrendeli a tűzifát, és utána egy díjbekérő segítségével elutalja a pénzt, és már csak az erdész hívását kell várni, aki jelentkezik a tűzifával.” - tette hozzá Hoffmann Pál.

Az erdészeti igazgató azt mondja, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miből áll az erdőgazdálkodás. Felhívta a figyelmet arra, a Keszthelyi-hegység erdőinek nagy része védett terület, így jelentős feladat az erdők megóvása. Hozzátette, igyekeznek elősegíteni a fák természetes szaporulatát, és csak indokolt esetben telepítenek mesterségesen.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár