+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Körültekintő közlekedést kér a sofőröktől a rendőrség
2020. augusztus 13. csütörtök 14:34 - Keszthely
Körültekintő közlekedést kér a sofőröktől a rendőrség
Körültekintő és szabályos közlekedést kér a sofőröktől a rendőrség. Nyáron jelentősen megnő a forgalom a Balaton körül, ezzel együtt sokkal több baleset is történik. A hőség jelentősen megviseli a közlekedők szervezetét. Tanácsos minél komfortosabb körülmények közt útnak indulni; a kellő hűtés és folyadékbevitel mellett javasolt a pihenések beiktatása a sofőröknek.

Araszoló kocsisor a 71-es főúton. A nyári időszakban mindennapos ez a látvány Keszthely és Balatongyörök között a megye egyik legforgalmasabb útszakaszán. A rendőrség türelmes és körültekintő közlekedést kér a járművezetőktől. A nyári hónapokban jelentősen megemelkedik a balesetek száma.

„Nyári tipikus baleset anyagi káros baleseteink a követési távolság be nem tartása miatt bekövetkező balesetek, illetve gyakran előfordul, hogy a bevásárlóközpontoknál elinduló járművezető nem figyel a másik álló autóra, vagy az éppen mögötte elhaladó autóra és nekiütközik. Ezekre is szeretném felhívni a figyelmet” - nyilatkozta Horváth-Szabó Szilvia közlekedésrendészeti osztályvezető. 

Több személyi sérüléssel járó baleset is történt már a nyáron ezen a főúton. Augusztus első napján az álló kocsisort előzte egy motoros, majd nekiütközött egy quadnak, mentőhelikopter is érkezett a sérültekhez. Egy másik esetnél pedig egy motoros elé kanyarodott ki az autós. A balesetek oka lehet, hogy a meleg jelentősen megviseli a közlekedők szervezetét; tompulnak a reflexek, a járművezetők figyelmetlenebbé, türelmetlenebbé, agresszívabbá válhatnak. A nyári kikapcsolódás alatti alkoholfogyasztás is okozhat gondot, ha az illető volán mögé ül. Július 24-én Vonyarcvashegyen több táblát és egy betonkerítést is kidöntött egy vélhetően ittas tapolcai férfi.

Éppen ezért a közlekedési ellenőrzések során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők kiszűrésére, e mellett fókuszálnak a körözés alatt álló személyekre is, hiszen jelentősen megnő nyáron az itt tartózkodók száma. Hubert János a közeli Hegymagason tölti nyaralását, az ellenőrzés során mindent rendben találtak nála az egyenruhások. Az Akasztóról érkezett férfi azt mondja, körültekintően közlekedik: „Mindenképpen a szokásostól is óvatosabban vezetek, számítva a nagyobb forgalomra. Bár volt ettől már sokkal nagyobb forgalom is, ezért még a csúcsforgalmat, a balatoni csúcsot, amit én már többször tapasztaltam, azt azért még nem látom az utakon.”  

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a hosszabb utak megtételénél iktassanak be a sofőrök pihenőt, gondoskodjanak hűtött folyadékról és lehetőség szerint használják a klímát, hogy komfortosabb legyen az utazás. A türelmes, szabálykövető közlekedés során fontos odafigyelni a csomagok rögzítésére, különösen az egyterű járműveknél vagy például a kerékpárok szállításnál. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár