+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 139 keszthelyi szállásadó nyert a Kisfaludy Programban
2020. július 31. péntek 16:30 - Keszthely
139 keszthelyi szállásadó nyert a Kisfaludy Programban
Keszthelyen 139, a térségben777 magánszálláshely nyert támogatást a Kisfaludy Programban. A pályázat keretein belül a szállásadók külső és belső felújításra igényelhettek finanszírozás, a projekt 100%-os intenzitású, azaz önerőt nem igényel. A szálláskiadással foglalkozók elmondták, ez nagy segítség számukra, hiszen a vendégigények folyamatosan nőnek.

Keszthelyen is, csakúgy, mint más Balaton-parti településen a magánszálláshelyek vannak többségben. Apartmanok, házrészek, néhány szobával rendelkező, panziónak nem minősülő épületek. Számukra nagyon kevés támogatási lehetőség volt az elmúlt években, ezért is örülnek annak, hogy most sikerrel indulhattak a Kisfaludy Programban.           

„Végre van egy olyan pályázat, amely a magánszállásadókat versenyelőnybe is hozza. Tehát alapvetően belsőépítészeti, akár külsőépítészeti, akár kertfelújítási munkálatokat is lehet végezni ebből a pályázatból, és ezért tulajdonképpen azok az emberek, akiknek eleve nincsen nagy forrásuk arra, hogy ezt felújítsák, most képesek lesznek olyanná tenni a szobáikat, hogy megmaradjanak a piacon.” - mondta Dr. Kovács Ernő, magánszálláshely tulajdonos.

A Kisfaludy Program helyi sikereiről sajtótájékoztatón számolt be Nagy Bálint és Manninger Jenő. Keszthely polgármestere elmondta, a városban 139 pályázó közel 400 millió forintot nyert szálláshelyének korszerűsítésére. Hozzátette, Keszthely számára meghatározó a turizmus, és a szálláskiadók jelentik a keszthelyi gazdaság alapját.

„A turizmus, a turisztika az mindig is egy húzóágazat volt Keszthelyen, és a jövőbeni terveink alapján, amilyen elképzelések szerint a várost a jövőben szeretnénk fejleszteni, a turizmus ott is egy meghatározó ágazat és ágazat is lesz. Azt gondolom, hogy azok a magánszálláshelyek, akik a mostani pályázaton tudtak indulni és tudtak nyerni is, ők mindig is fontos szerepet töltöttek be a keszthelyi turisztikában, és a jövőbeni terveinkben is nagymértékben számítunk rájuk. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a vállalkozók, vállalkozások támogatása, az városgazdasági szempontból is nagyon fontos.” - emelte ki Nagy Bálint.

Manninger Jenő kiemelte, a térségben 777 pályázó nyert mintegy 2,2 milliárd forint értékben. Elmondta, szobánként egy millió forintos összegre lehetett pályázni, amely 100%-os finanszírozású, így nem kell hozzá önerő. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a szobakiadás sok családnak jelent megélhetést.

„Nagyon sok mindent lehet tenni azért, hogy jobb körülmények között fogadhassák a  vendégeket, és ez volt a célja, tehát az úgynevezett minőségi turizmus, jobb körülmények között fogadni a vendéget. Nagyon nagy a verseny, a szobakiadók nehéz helyzetben voltak az elmúlt években, mert az egész világon a turizmus a vendégeknek nagy kínálatot teremtett, noha azért általában Keszthelyen és környékén nyár közepén azért teltház volt.” - tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

A Kisfaludy Program magánszálláshelyekre vonatkozó pályázata lezárult. A győztes pályázók többek között infrastrukturális és belsőépítészeti fejlesztésre, energiahatékonyságot növelő berendezésekre és akadálymentesítésre költhetik az elnyert összeget.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár