+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 139 keszthelyi szállásadó nyert a Kisfaludy Programban
2020. július 31. péntek 16:30 - Keszthely
139 keszthelyi szállásadó nyert a Kisfaludy Programban
Keszthelyen 139, a térségben777 magánszálláshely nyert támogatást a Kisfaludy Programban. A pályázat keretein belül a szállásadók külső és belső felújításra igényelhettek finanszírozás, a projekt 100%-os intenzitású, azaz önerőt nem igényel. A szálláskiadással foglalkozók elmondták, ez nagy segítség számukra, hiszen a vendégigények folyamatosan nőnek.

Keszthelyen is, csakúgy, mint más Balaton-parti településen a magánszálláshelyek vannak többségben. Apartmanok, házrészek, néhány szobával rendelkező, panziónak nem minősülő épületek. Számukra nagyon kevés támogatási lehetőség volt az elmúlt években, ezért is örülnek annak, hogy most sikerrel indulhattak a Kisfaludy Programban.           

„Végre van egy olyan pályázat, amely a magánszállásadókat versenyelőnybe is hozza. Tehát alapvetően belsőépítészeti, akár külsőépítészeti, akár kertfelújítási munkálatokat is lehet végezni ebből a pályázatból, és ezért tulajdonképpen azok az emberek, akiknek eleve nincsen nagy forrásuk arra, hogy ezt felújítsák, most képesek lesznek olyanná tenni a szobáikat, hogy megmaradjanak a piacon.” - mondta Dr. Kovács Ernő, magánszálláshely tulajdonos.

A Kisfaludy Program helyi sikereiről sajtótájékoztatón számolt be Nagy Bálint és Manninger Jenő. Keszthely polgármestere elmondta, a városban 139 pályázó közel 400 millió forintot nyert szálláshelyének korszerűsítésére. Hozzátette, Keszthely számára meghatározó a turizmus, és a szálláskiadók jelentik a keszthelyi gazdaság alapját.

„A turizmus, a turisztika az mindig is egy húzóágazat volt Keszthelyen, és a jövőbeni terveink alapján, amilyen elképzelések szerint a várost a jövőben szeretnénk fejleszteni, a turizmus ott is egy meghatározó ágazat és ágazat is lesz. Azt gondolom, hogy azok a magánszálláshelyek, akik a mostani pályázaton tudtak indulni és tudtak nyerni is, ők mindig is fontos szerepet töltöttek be a keszthelyi turisztikában, és a jövőbeni terveinkben is nagymértékben számítunk rájuk. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a vállalkozók, vállalkozások támogatása, az városgazdasági szempontból is nagyon fontos.” - emelte ki Nagy Bálint.

Manninger Jenő kiemelte, a térségben 777 pályázó nyert mintegy 2,2 milliárd forint értékben. Elmondta, szobánként egy millió forintos összegre lehetett pályázni, amely 100%-os finanszírozású, így nem kell hozzá önerő. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a szobakiadás sok családnak jelent megélhetést.

„Nagyon sok mindent lehet tenni azért, hogy jobb körülmények között fogadhassák a  vendégeket, és ez volt a célja, tehát az úgynevezett minőségi turizmus, jobb körülmények között fogadni a vendéget. Nagyon nagy a verseny, a szobakiadók nehéz helyzetben voltak az elmúlt években, mert az egész világon a turizmus a vendégeknek nagy kínálatot teremtett, noha azért általában Keszthelyen és környékén nyár közepén azért teltház volt.” - tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

A Kisfaludy Program magánszálláshelyekre vonatkozó pályázata lezárult. A győztes pályázók többek között infrastrukturális és belsőépítészeti fejlesztésre, energiahatékonyságot növelő berendezésekre és akadálymentesítésre költhetik az elnyert összeget.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus